Dorpsplein in Thorn omgetoverd tot kleurrijke eetgelegenheid

MAASGOUW – Een kleurrijke foodtruck, een langgerekte houten tafel en heerlijke, versbereide gerechten van topchef Wim Ballieu: het rustieke witte dorpje Thorn bekende vanmiddag kleur! Bewoners van het Limburgse plaatsje werden uitgenodigd plaats te nemen aan een lange buurttafel en te genieten van de kookkunsten van de Vlaamse chef Ballieu. Het feestelijke evenement markeert de start van een internationale buurttafel tour, een initiatief van Aviko.

Het merk wil mensen verbinden en inspiratie bieden met het meest veelzijdige product dat de Europese keuken te bieden heeft: de aardappel. Na Limburg vervolgen Wim en zijn foodtruck de reis naar België, Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland.

Buurttafel On Tour
De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Bij de culinaire rondreis door Europa staat de veelzijdigheid van en inspiratie met de aardappel centraal. Chef Wim Ballieu maakt per land twee gerechten klaar, die later zullen worden gebundeld in een receptenboek. De boodschappen doet de chef bij lokale telers. Bij de aftrap in Thorn liet de chef zich uiteraard inspireren door het witte Limburgse goud, dat hij haalde bij een plaatselijke aspergeteelster. Hij serveerde overheerlijke Rösti met Nederlandse gemengde asperges, groene kruiden & een vloeibaar eitje.

Wim Ballieu, koning van de ballen
Wim Ballieu zag het levenslicht in 1982 te Veurne, aan de Vlaamse kust. Hij verkreeg internationale roem door zijn Balls & Glory – een restaurant waar de gehaktbal de hoofdrol speelt. Balls & Glory groeide uit tot een succes en inmiddels zijn er verschillende vestigingen, waaronder een in Eindhoven. Ballieu is wekelijks te zien op 24Kitchen waar hij met een jeep door Nederland reist om op de mooiste plekken Vlaamse gerechten te maken, met een Hollands product in de hoofdrol. Hij zal dit jaar exclusief verbonden zijn aan Aviko.

Vorig artikelNegen gevarieerde koren tijdens korenfestival Nederweert!
Volgend artikelInternetgigant Alibaba kiest Luik i.p.v. Weert als Europese hub