Nieuwe inrichtingsschets Park Leudal-Oost gepresenteerd

Aanzicht vanuit de Napoleonsweg-kant.

Een wielerbaan, mountainbike én cyclocross óp Park Leudal-Oost, de eerste Open Club van Limburg. Een schets van de inrichting laat zien dat de combinatie met de bestaande grootgebruikers uit o.a. voetbal, tennis, paardensport en te renoveren sporthal tot verrassende verbindingen en creatief ruimtegebruik leidt op het tien hectare grote park. De eerste geluiden van de diverse buitenterreingebruikers, de gemeente Leudal en de Provincie Limburg zijn enthousiast.

Lees hier meer over wie aan de basis van deze schets heeft gestaan. Waaruit de schets van de inrichting van Park Leudal-Oost bestaat. Wat er wordt gedaan voor een veilige (sport)omgeving met diverse infrastructurele voorzieningen. Over de bereikbaarheid inclusief parkeren voor auto’s en fietsers. Over de inbreng van ambassadeurs als Frans Maassen, Bart Brentjens, Roy Curvers en Bas Peters. Over de exploitatie én de volgende stap.

Inloopavond
Tijdens de inloopavond dinsdag 20 maart 2018 konden de samenwerkingspartners, buurtbewoners en overige geïnteresseerden kennismaken met het inrichtingsvoorstel. Die opmerkingen verzamelen we en verwerken we in een definitief ontwerp. Voordat we deze stap maken, moeten we eerst het financieel gedeelte afronden. De raad moet nog eenmaal de financiering van de veilige wieleromgeving goedkeuren. Parallel daaraan werken we de renovatie van de sporthal nader uit.

Aanzicht vanuit de huidige parkeerplaats aan de Waije.
Vorig artikelWoonwensenonderzoek Maarheeze van start
Volgend artikelExtra bomen zorgen voor groenere stad