Informatieavond Hartslag voor Nederweert op 16 april

NEDERWEERT – Op maandag 16 april organiseert Hartslag voor Nederweert een informatieavond in de kantine van SV Leveroy, Graanmolen 4 te Leveroy. Tijdens deze avond kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor Hartslagnu.nl.

Ook is deze avond zeer de moeite waard voor de vrijwilligers die al langere tijd actief zijn via hartslagnu.nl. Goed om alle informatie nogmaals te horen, nieuwe ontwikkelingen te volgen of om vragen te stellen.

Hartslag voor Nederweert
Bij plotselinge hartstilstand (een circulatiestilstand) is het noodzakelijk dat binnen 6 minuten hulp wordt verleend. Niet altijd is binnen die tijd een ambulance aanwezig. Vandaar dat het vrijwilligersproject Burger Hulpverlening Limburg zo belangrijk is. Dankzij de inzet van ruim 280 vrijwilligers kan er sneller hulp geboden worden aan mensen met hartcirculatieproblemen. Wanneer kun je meedoen?

  • als je in het bezit bent van een geldig reanimatiecertificaat en/of AED bedieningscertificaat of wanneer je daar gratis voor wilt worden opgeleid;
  • als je een bijdrage wilt leveren in de burgerhulpverlening, vrijwilliger wilt worden en mensenlevens wilt redden;
  • als je geïnteresseerd bent hoe een en ander te werk gaat, maar (nog) geen vrijwilliger wilt worden;
  • als je al langer als vrijwilliger aangesloten bent maar wil op de hoogte wilt gebracht worden van de laatste ontwikkelingen rondom AED’s, reanimaties, oproepsystemen etc.

Kom op maandag 16 april om 19.30 uur naar de kantine van SV Leveroy, Graanmolen 4 te Leveroy.  Je hoeft je van tevoren niet op te geven en deelname is gratis. Wil je je aanmelden als deelnemer, neem dan een identiteitsbewijs mee!

Op maandag 30 april wordt de basiscursus gegeven in zaal Haazehoof, te Ospel. Aanvang 19.00 uur. Deze cursus volg je nadat je de informatieavond hebt bezocht en nog geen geldig reanimatie certificaat hebt. Vooraf aanmelden! Dit kan door een een mailtje te sturen naar [email protected]

Meer informatie vind je op www.hartslagvoornederweert.nl.
Op deze site kun je de datums van de herhalingslessen ook vinden en je aanmelden voor een herhalingsles.

Vorig artikelGeslaagde aftrap van onderzoek ‘het Cranendonckse bedrijventerrein van de toekomst’
Volgend artikelNederweert onderzoekt of Weert uit het paspoort kan