Nederweert onderzoekt of Weert uit het paspoort kan

De A2 scheidt Weert en Nederweert.

NEDERWEERT – Is het mogelijk dat kinderen die in het Weerter ziekenhuis worden geboren toch Nederweert als geboorteplaats in hun paspoort krijgen? Dat gaat het college van Nederweert uitzoeken. Gisteren werd een voorstel hierover met een meerderheid van 10 tegen 7 aangenomen door de gemeenteraad.

Dat meldt Dagblad de Limburger. Het voorstel is afkomstig van CDA-raadslid Mark Hoeben. Hij werd zelf in Weert geboren en hoewel hij geen afkeer tegen Weert zegt te hebben, zou hij wél graag Nederweert terugzien op zijn identiteitskaart.

Grondgebied
Hoeben meent dat meerdere Nederweertenaren er zo over denken. Het college van b&w gaat uitzoeken hoe Nederweertenaren hun eigen woonplaats in de paspoorten van hun kinderen kunnen krijgen. Hoeben ziet zelf een mogelijkheid door een verloskamer van het St. Jans Gasthuis in Weert te verklaren tot Nederweerter grondgebied.

Of dat gaat lukken, is maar zeer de vraag. Een vergelijkbare poging van bewoners van Terschelling om Leeuwarden uit het paspoort te krijgen, mislukte.

Vorig artikelInformatieavond Hartslag voor Nederweert op 16 april
Volgend artikelStaatssecretaris Raymond Knops bezoekt buitengebied Nederweert