Roermonds bedrijf Faurecia geeft statushouders een nieuwe kans

ROERMOND – Op 2 januari 2018 starten een achttal statushouders met hun praktijktraining bij Faurecia. Dit Roermondse bedrijf produceert uitlaatsystemen en katalysatoren en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Europese auto-industrie. De training duurt 3 maanden. Als zij de training succesvol afronden, krijgen de statushouders een arbeidscontract bij het bedrijf aangeboden.

De statushouders zijn door de Gemeente Roermond geselecteerd. Ze hebben een goede voorbereiding gekregen, waaronder een uitgebreide uitleg over het bedrijf en wat werken bij het bedrijf inhoudt. Ook hebben zij een workshop sollicitatievaardigheden gevolgd.

Er is met iedereen een goed curriculum vitae gemaakt. 11 december 2017 hebben de statushouders een rondleiding gekregen bij het bedrijf, zodat zij zich een goed beeld konden vormen van de werkzaamheden. Na afloop van de rondleiding konden zij aangeven of zij gebruik wilden maken van de kans om de praktijktraining te starten. Daarop hebben 8 statushouders volmondig met ‘ja’ geantwoord.

Wethouder IJff: “Praktijktraining en werkervaring zijn de beste instrumenten om in de Nederlandse samenleving te integreren. Ik hoop dat dit voorbeeld een aansporing is voor andere Roermondse bedrijven om dezelfde stap te zetten. Wij gaan graag het gesprek met hen aan!”

Vorig artikelWanneer wordt uw kerstboom opgehaald?
Volgend artikelJan Linders koopt supermarkt Lambertushof