Informatieavond Zintuigenpark Weert

Zintuigenpark Weert

WEERT – Nieuwsgierig naar het Zintuigenpark Weert dat momenteel wordt aangelegd in het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man in Weert? Op donderdag 11 januari 2018 vindt om 19.30 uur een informatieavond plaats over het Zintuigenpark in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man (NMC Weert) aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. Iedereen is van harte welkom en toegang is gratis.

Wie een bezoek brengt aan het Zintuigenpark Weert beleeft de natuur intens, doordat de zintuigen horen, zien, ruiken, proeven en voelen op een speelse manier worden geprikkeld. Frans Everaerts, directeur van Spereco, vertelt over het ingediende plan en legt uit wat er op de zes verschillende plekken te beleven valt. Arjanne van Voorst, secretaris van de stichting Zintuigenpark Weert, gaat in op de ontstaansgeschiedenis en laat aan de hand van foto’s zien hoe de natuurbeleefplekken er nu uitzien. Wethouder Geert Gabriëls is ook aanwezig op de informatieavond.

Voor de plek ‘Proeven’ is intensief samengewerkt met het NMC Weert. Met als resultaat dat ‘Proeven’ is geïntegreerd in de tuin van het NMC en wordt bijgehouden door vrijwilligers van het NMC. Als alles volgens plan verloopt, vindt de officiële opening van het Zintuigenpark Weert plaats in maart 2018.

Het Zintuigenpark wordt aangelegd en onderhouden door het Weerter bedrijf in speeltoestellen en natuurlijk spelen Spereco. De grondwerkzaamheden zijn verricht onder begeleiding van Bosgroep Zuid Nederland. Bosgroep Zuid Nederland heeft samen met de gemeente Weert en de Stichting Zintuigenpark Weert het initiatief genomen voor het Zintuigenpark. Ook heeft Bosgroep Zuid Nederland de subsidieaanvraag verzorgd en voert ze de directie bij de aanleg van het Zintuigenpark.

Het Zintuigenpark Weert wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de gemeente Weert.

Vorig artikelDerde ‘Vinyl –Luister-Spot’ in Theater de Huiskamer
Volgend artikel30 december 1953: Verre van rooskleurig