Verdriet en opluchting…

PANNINGEN – De afgelopen week ging er een bericht uit in verband met de vermissing van een 87-jarige vrouw uit Helden.

Sinds donderdagmiddag 14.00 uur was er niks meer van haar vernomen. In de middag vertrok zij met haar scootmobiel vanaf de regionale poli van Viecuri in Panningen. Na een grote zoektocht weerd zij vrijdagmiddag dood aangetroffen in het buitengebied van Sevenum ter hoogte van de Kleefsedijk. Op de facebook pagina van de politie Peel en Maas verscheen deze bedankbrief van de familie.

Verdriet en opluchting…

“Vermissing: Dame van 87 jaar op scootmobiel” Dat nieuws komt als een klap binnen als het je eigen (schoon)moeder, oma of vriendin is. Meteen gaan je radertjes draaien, waar is ze voor het laatst geweest? Waar ging ze naar toe? Wie heeft haar misschien nog gezien? De politie is ingeschakeld en pakt meteen de coördinatie op zich.

Verdelingen in zoekgebieden worden gemaakt en iedereen gaat aan de slag. Familie en politie gaan de kou in om te zoeken en social media wordt ingezet. Whatsapp gaat razendsnel, en gelukkig komen er snel genoeg tips binnen. Elke tip wordt door de politie peel en maas uitgezocht en nagegaan.

Het ‘geweld’ van social media dendert ondertussen voort, het bericht van politie Peel en Maas wordt meer dan anderhalf duizend keer gedeeld, en (blijkt achteraf) meer dan honderdduizend keer gezien.

Op vrijdag zijn we in gesprek met de burgemeester Delissen en politie om opnieuw een plan van aanpak te bespreken. De coördinatie is zo prettig als je zelf even niet meer weet waar je het nog moet zoeken!

Later die middag krijgen we, na wederom een hele middag zoeken, het nieuws van de wijkagent dat ze haar hebben gevonden.

Verdriet en opluchting… verdriet omdat het zo heeft moeten gaan, opluchting omdat we blij zijn dat ze gevonden is.

De wijkagent geeft zo goed als hij kan antwoord op al onze vragen en legt uit wat er allemaal op ons af gaat komen. De pers belt, hij handelt het gesprek met respect en eerlijkheid af.

Wat zijn wij blij met de inzet en betrokkenheid van deze agent en zijn collega’s!!

De afgelopen dagen zijn wij enorm verrast door het medeleven, de aandacht en de steun van bekenden en onbekenden. Social media heeft zich van zijn beste kant laten zien en daar zijn we enorm dankbaar voor!

Ook willen we via deze weg benadrukken dat wij de steun en inzet van het team van politie Peel en Maas en burgemeester Delissen ontzettend waarderen!

Wij gaan in besloten kring afscheid nemen van Dorie Ydema: onze moeder, schoonmoeder, oma, overgrootmoeder, vriendin. Daarna zal het een plaatsje moeten krijgen.

Hoewel we het afscheid klein doen voelen we de betrokkenheid van velen!

Bedankt!

Vorig artikelKerststal met bewegende beelden in St. Lambertuskerk Nederweert
Volgend artikelPolitie zoekt getuigen van mishandeling