Activiteiten in Groote Peel december 2017

OSPEL – Vollemaanwandeling in De Groote Peel- Op zondag 3 december is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel en kun je weer dwalen over de, door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel

Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. De route is ongeveer 2,5 kilometer en start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind.

Vroege vogelwandeling Wintergasten in De Groote peel

Op zondag 10 december houdt Staatsbosbeheer een vroege vogelwandeling met als thema ‘wintergasten’ in het Nationaal Park de Groote Peel. In de winter is de Peel de favoriete overwinteringsplek voor diverse vogelsoorten waaronder ontelbare ganzen. Tijdens deze vroege vogelwandeling maak je kennis met deze luidruchtige wintergasten. De excursie start om 9.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Reserveren kan online: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvogels

Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Staatsbosbeheer houdt op zondag 17 december een Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze winterse wandeling ga je lekker doorstappen over knuppelbruggen en Peelbanen. Na afloop lekker warm worden met een kop erwtensoep in het Buitencentrum. De wandeling start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- per volwassene en € 7,50 per kind.

Winterstilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Staatsbosbeheer houdt op zondag 24 december een Winterstilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Dit hoogveengebied is niet alleen erg mooi, maar ook heel erg stil. Hoe stil? Dat kun je ‘horen’ tijdens deze sfeervolle winterwandeling. Een bijzondere natuurbelevingstocht van zes kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en geniet van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost

€ 5,- per persoon (geschikt voor volwassenen). Reserveren kan online: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel

Op woensdag 27 december is er een Peel Ontdektocht Winterpret in De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een uilenbal pluizen na afloop.

Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Staatsbosbeheer houdt op donderdag 28 december een Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze winterse wandeling ga je lekker doorstappen over knuppelbruggen en Peelbanen. Na afloop weer warm worden met een kop erwtensoep in het Buitencentrum. De wandeling start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- per volwassene en € 7,50 per kind.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 29  december is er een Peel Ontdektocht Winterpret in De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een uilenbal pluizen.

Wandel het jaar uit in Nationaal Park De Groote Peel

Op zondag 31 december houdt Staatsbosbeheer een Eindejaarwandeling in De Groote Peel. Sluit het jaar af in de prachtige natuur in het nationaal park. Halverwege deze wandeling van ongeveer 12 kilometer komt de fles peelneut tevoorschijn en wordt er geklonken op het nieuwe jaar. Na afloop wacht een geurige kop soep in het Buitencentrum. De excursie start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- per volwassenen en € 7,50 per kind inclusief peelneut en soep.

Reserveren en aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/pelen of via: 0495 – 641497.

 

 

 

 

 

 

 

Vorig artikel1ste Lustrum voor Kerstmarkt Thomashuis Ospeldijk
Volgend artikelGrote integrale politieactie succesvol