Grote integrale politieactie succesvol

PEEL EN MAAS – De politie Horst Peel en Maas heeft samen met diverse partners vrijdag een uitgebreide controle gehouden. Op een parkeerplaats aan de Kleefsedijk in Sevenum werden tussen 14.00 uur en 23.00 uur 180 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden er 40 bekeuringen uitgeschreven.

Naast de verschillende diensten van de politie zoals het team Verkeer, de vreemdelingenpolitie, de dienst Infra van de landelijke eenheid, de vrijwillige politie namen de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de douane en de Koninklijke Marechaussee deel aan de controle. In totaal werkten 55 medewerkers samen.

De douane had naast een drugshond de beschikking over een ScanVan waardoor de bagage in de voertuigen gecontroleerd kon worden op verboden voorwerpen. Dienst wegbeheer van de provincie Limburg zorgde voor de verkeersmaatregelen op de N277 zodat de controle zowel voor de medewerkers als bestuurders van de voertuigen veilig verliep.

Resultaten

De bekeuringen waren voor defecte verlichting (15),handsheld bellen (1), geen gasdichte uitlaat (2), keer spookrijden (1), gladde banden (6), losse accu (2), niet tonen rijbewijs (3), overmatige verlichting (3), overschrijding lengte (1), omtrekmarkering (1), rijden zonder chauffeurskaart (1), rijden met verkeerde chauffeurskaart (2), rijverbod van 11 uur omdat een chauffeur de hele week geen negen uur rust had genomen (1) en 44.000 euro boete aan een werkgever omdat hij onvoldoende toezicht had gehouden op de tachograaf (1).

Een bestuurder is aangehouden omdat hij drugs had gebruikt en was gaan rijden, een vreemdeling is in bewaring gesteld omdat hij al 10 jaar illegaal in Nederland verbleef, een persoon had 10 boetes openstaan die hij meteen contant op de controle plaats heeft voldaan. Daarnaast heeft de Belastingdienst beslag gelegd voor 61.000 euro. Hiervan is 26.000 euro meteen voldaan en er zijn twee auto`s in beslag genomen.

Vorig artikelActiviteiten in Groote Peel december 2017
Volgend artikelZwaargewonde vrouw uit woning gehaald na brand