Taskforce voor betere en snellere treinverbindingen grensregio’s

LIMBURG- Vrijdag 24 november was het Gouvernement aan de Maas gastheer voor het Benelux-parlement. Belangrijkste agendapunt was het verder aanjagen van het grensoverschrijdende treinverkeer. Er komt een internationale Taskforce die zich sterk gaat maken voor betere en snellere treinverbindingen in de grensregio’s.

Gedeputeerde Hubert Mackus is blij met het besluit van het Benelux-parlement: “Vrij verkeer is essentieel voor de economie. Zeker voor een grensregio zijn treinverbindingen belangrijk. Goed voor het toerisme, goed voor de arbeidsmobiliteit en goed voor de consument. Met het project #EurekaRail verbeteren we bestaande verbindingen en breken we barrières af rond ingewikkelde kaartjesverkoop en verschillend tarieven. Het besluit van het Benelux-parlement is een mooi steuntje in de rug.”

Kijk voor meer informatie op: www.eurekarail.net

Vorig artikelOnder invloed van drugs en verboden wapens
Volgend artikelScouting Nederweert bedankt iedereen