Onder invloed van drugs en verboden wapens

BERINGE – Via politie Peel en Maas- Donderdagavond 23 oktober heeft de politie in Beringe de bestuurder van een voertuig gecontroleerd op verdenking van het gebruik van verdovende middelen.

Hiervoor is een nieuwe test gebruikt: de speekseltest. Deze test mogen wij sinds 1 juli 2017 gebruiken. De uitslag van deze speekseltest bleek positief en liet een verhoogde concentratie THC zien, in de volksmond bekend als het gebruik van wiet.

De bestuurder is vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar een forensisch arts bloed heeft afgenomen van de verdachte. Dit bloed wordt opgestuurd naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) en daar zal gekeken worden welke stoffen er allemaal in het bloed worden aangetroffen.

Bij de doorzoeking van het voertuig van de verdachte werden diverse gebruikersattributen aangetroffen en enkele flesjes GHB. De verdachte verklaarde hierop dat hij ook GHB gebruikt had.

Ook werden bij de doorzoeking een werpmes en een uitschuifbare wapenstok, oftewel ploertendoder, aangetroffen. Omdat dit verboden wapens zijn is de verdachte hier ook strafbaar voor.

De bestuurder heeft een rijverbod voor 24 uur gekregen en zal op een later tijdstip, als de uitslag van het bloed binnen is, een verklaring af leggen over het gebruik van verdovende middelen tijdens het besturen van een auto en het bezit van verboden wapens.

Vorig artikelDao Geuns winnaar Lidjesaovundj in Doospel
Volgend artikelTaskforce voor betere en snellere treinverbindingen grensregio’s