Speelkoffers en XL-spelen in Hamont-Achel nu ook te leen voor zorginstellingen en benefietacties

HAMONT-ACHEL – Een koffer vol instrumenten, levensgrote gezelschapsspellen zoals schaken, mikado, twister, vier op ‘n rij…  Bij het UiTpunt Hamont-Achel kunnen scholen, erkende verenigingen, buurtcomités en gemeentelijke diensten al sinds april 2017 terecht om leuke speelkoffers en XL-spelen uit te lenen. Het stadsbestuur breidt deze doelgroep nu uit zodat ook Hamont-Achelse zorginstellingen, benefietacties en initiatieven voor het goede doel van dit speelmateriaal gebruik kunnen maken.

“Sinds september 2015 is Hamont-Achel een Goe Gespeeld Gemeente”, legt schepen van jeugd Ilse Jaspers uit. “Dat betekent dat we heel bewust inzetten op het creëren van speelkansen voor onze jeugd. Het aanbieden van speelkoffers en XL-spelen is daar een onderdeel van. Deze speelpakketten zijn perfect voor een spelnamiddag, buurtfeest of speelstraat en zijn gratis te leen via het UiTpunt Hamont-Achel. Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo is het uitlenen van speelkoffers en XL-spelen niet mogelijk voor privépersonen en – aangelegenheden.”

Activiteiten doorgaan
Na scholen, erkende verenigingen, buurtcomités en gemeentelijke diensten in Hamont-Achel, kunnen er nu ook zorginstellingen en benefietacties speelkoffers en XL-spelen lenen. Dit geldt ook voor initiatieven voor het goede doel. Een voorwaarde is dan wel dat het goede doel in kwestie geregistreerd is op www.goededoelen.be. Ook niet onbelangrijk: je kan deze speelpakketten enkel lenen indien je activiteit doorgaat op Hamont-Achels grondgebied.

Uitlenen
Wie een speelkoffer of XL-spelen wil uitlenen, dient maximaal zes maanden tot minimum een week voor de activiteiten een aanvraag in te dienen. De standaard uitleentermijn bedraagt één dag. Een afwijking hierop kan na overleg met UiTpunt Hamont-Achel. Wil je meer weten over de speelkoffers en XL-spelen en de uitleenprocedure? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/speelkoffer

Vorig artikelNatuurlijke buitenspeelplaats bij Buitencentrum De Pelen
Volgend artikelGemeente Leudal neemt nieuwe telefooncentrale in gebruik