Kindervoorstellingen met kerkorgel, muziek, dans, toneel en poëzie

WEERT – Vandaag zijn er in het Franciscus Huis Weert muziekvoorstellingen waarbij de combinatie tussen kerkorgel en muziek, dans, toneel en poëzie wordt gelegd. De voorstelling wordt georganiseerd door RICK en wordt mede mogelijk gemaakt door het Samenfonds0495.

Deze voorstelling is ontwikkeld door Stichting Voor de Wind, een professionele organisatie die in haar voorstellingen aan wil sluiten bij de kerndoelen en de ontwikkeling van kinderen. In deze interdisciplinaire voorstelling speelt het kerkorgel een belangrijke rol en krijgt het een nieuw, fris imago. De voorstelling is interactief, het gaat om de beleving, de ervaring van kinderen en is een prima aanvulling op het DOOR! en FCP muziektraject.

Wat is er te doen?
Deze muziekvoorstelling kan worden bezocht zonder voorkennis of voorbereiding. Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen kennis maken met de spelers en hun materialen instrumenten. Ook kunnen de kinderen dan horen en leren hoe een orgel werkt. Dit kan in korte tijd (5 min.) en met kleine groepen van 25 tot 30 kinderen per keer.

De muziekvoorstelling is voor kinderen van groep 4 t/m 6. Er zijn 2 voorstellingen op vrijdag 3 november, respectievelijk om 10:00u en 13:30u. in het Franciscushuis, Biest 43A, 6001 AP in Weert.

Vorig artikelDrie vrouwen, waaronder de Weertse Annelies Hoek, nemen Museum aan het Vrijthof over
Volgend artikel26 november 1958: Voor de lagere klassen