Open Dag Waterschap Limburg trekt 2500 bezoekers

LIMBURG – Meteen vanaf de opening van de open dag van Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg op zondag 29 oktober liepen de bezoekers binnen op de 5 opengestelde locaties. Met een totaal van ongeveer 2500 bezoekers op de 5 locaties is dijkgraaf Patrick van der Broeck tevreden. ‘Mooi dat zo veel mensen het waterschap hebben leren kennen.

Ook goed dat kinderen en jongeren hebben gezien hoe interessant en veelzijdig het werken bij een waterschap is’. Bezoekers van de werven in Horst, Nederweert en Sittard waren onder de indruk van de vele, soms onbekende, facetten van het waterschapswerk. ‘Bijzonder om eens een kijkje in de waterschapskeuken te mogen nemen’ en ‘Wat een indrukwekkende pompen gebruiken jullie bij hoogwater’, waren reacties van bezoekers. Ook de kinderen vermaakten zich prima.

Ze bouwden dijken en waren niet weg te slaan bij het educatiemodel wateroverlast. En jong geleerd is oud gedaan, natuurlijk! Ook de rioolwaterzuiveringen van Waterschapsbedrijf Limburg werden goed bezocht. Er was veel aandacht voor het zuiveren van de toekomt: modulair, innovatief en goedkoper. Tijdens de rondleidingen zagen bezoekers wat er nodig is om ons afvalwaterweer schoon te krijgen.

Kinderen deden aandachtig waterproefjes met professor Broccoli en hoorden van een grappige toiletjuffrouw wat er wel en niet in het riool thuishoort. Kantoor Roermond Dit keer waren de waterschapswerven en rioolzuiveringen aan de beurt om te bekijken. Begin volgend jaar volgt er een open dag op het nieuwe kantoor van Waterschap Limburg aan de Maria Theresialaan in Roermond.

Waterschap Limburg organiseerde deze dag samen met Waterschapsbedrijf Limburg,
Waterleidingmaatschappij Limburg, Natuur- en milieufederatie Limburg en de gemeenten
Roermond, Horst, Nederweert, Weert, Sittard en Simpelveld. Dit gebeurde in de landelijke Week van Ons Water.

Vorig artikelExtra verkeersdrukte in Roermond vandaag en morgen
Volgend artikelGetuigen gezocht inbraak in Haelen