Terugkoppeling Wijkschouw in Ospel

OSPEL – Woensdagavond 25 oktober 2017, hebben we met een aantal personen een rondgang gemaakt door Ospel. Hierbij zijn inwoners en een vertegenwoordiging van Gemeente Nederweert, Politie en Dorpsraad Ospel aanwezig geweest.

Gemeente Nederweert is vertegenwoordigd door Harold van der Haar (Regisseur leefbaarheid/dorpscontactfunctionaris), Sjoerd Pellegrom (Stagair Integrale Veiligheid) en Eric van der Wallen (BOA Openbare ruimte). Politie is door Joost-Jelmer Kasper (wijkagent) aanwezig en Henk Venner met Ramon Vaes vanuit Dorpsraad Ospel.

Tijdens de willekeurig gekozen route door Ospel zijn diverse punten ter sprake gekomen. Deze punten zullen vanuit de Dorpsraad Ospel in samenspraak met Gemeente Nederweert worden opgepakt.  Als onderdeel van de wijkschouw zijn onder andere punten als vervelende parkeersituaties aangekaart, onoverzichtelijke kruispunten en oversteekplaatsen ter sprake gebracht.

Zoals eerder gemeld lag de nadruk op de witte voetjes actie. Een van de belangrijkste aandachtspunten is verlichting in en om woningen. Tevens zijn enkele percelen zeer eenvoudig te betreden waardoor inbrekers eenvoudiger kunnen toeslaan.
Het is een feit, na constatering van Politie, dat de meeste inbraken tegenwoordig gepleegd worden vanaf einde middag tot in de avonduren. Dus niet of minder in de nachtelijke uren.

Aankomend weekend wordt ook de klok verzet waardoor het eerder donker is.
Dus bekijk de woning van je buren eens kritisch en koppel dat terug om de veiligheid in en om jouw wijk te vergroten.

Hierbij alvast een aantal tips:

– Meld bij twijfel of verdachte situatie de Politie, doe dit op 0900-8844 of bij spoed 112. Communiceer dit binnen de BuurtsWhatsApp groep en waarschuw buurtbewoners.

– Zorg voor voldoende verlichting op en om uw woning of pand. Indien mogelijk op verschillende plekken en tijden dmv een schakelklok.

– Streef ernaar dat er goed zicht is op uw woning zodat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken, muren en schuttingen in de tuin.

– Vermeld niet op social media wanneer je niet thuis bent en informeer bijvoorbeeld je buren om een oogje in het zeil kunnen houden.

– Verwijder mogelijkheden om het terrein te betreden als bijvoorbeeld afvalcontainers, pallets, ladders of ander materialen

– Wordt de toegang belemmerd zodat indringers niet eenvoudig uw terrein kunnen betreden

– Geef het huis een bewoonde indruk, laat wat speelgoed rondslingeren op de grond, zet koffiekopjes op tafel en laat bijvoorbeeld een krant liggen.

– Sluit altijd alle deuren en ramen. Bij het verlaten van de woning, draai ook daadwerkelijk de sleutel om zodat de deur echt op slot zit. Dus check of je hang- en sluitwerk deugdelijk is. Vergeet vooral niet wc-raampjes of ramen en deuren van een garage.

– Een deurmat en bloempot zijn geen geheime plaatsen voor sleutels

– Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos). Want als je de sleutelbos verliest of gestolen wordt, maakt u het een inbreker wel erg makkelijk.

Vorig artikelZwarte Piet kleurt ook dit jaar zwart in Weert
Volgend artikelAmbitieuze plannen voor Van Horne jaar door De Montmorency Foundation