Zwarte Piet kleurt ook dit jaar zwart in Weert

WEERT – De zwartepietendiscussie laat de gemoederen soms hoog oplopen. Maar niet in Weert en omgeving. Bij de intocht van Sinterklaas per boot en in het Huis van Nicolaas zijn het de traditionele Zwarte Pieten die de goedheiligman helpen met het uitdelen van snoepgoed en cadeaus.

Volgens Stichting Sint Nicolaas Weert is er geen aanleiding om het uiterlijk van Zwarte Piet aan te passen.

Zwarte Piet
In Nijmegen gingen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet gisteren met elkaar op de vuist. De politie moest een straat afzetten. Zulke taferelen komen in de regio Midden-Limburg niet voor. Net zoals afgelopen jaren kleurt de piet ook dit jaar ‘gewoon’ zwart.

Vorig artikelHenk Cuijpers opnieuw lijsttrekker JAN
Volgend artikelTerugkoppeling Wijkschouw in Ospel