Brand op boot bij Wessem snel onder controle

WESSEM – Op zaterdagochtend is een plezierboot op de Maas in de problemen geraakt toen er brand uitbrak in het machinegedeelte van de boot. Het incident vond plaats ter hoogte van Wessem. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.

Omstreeks 09:00 uur kreeg de brandweer een melding van de brand op het plezierjacht. De twee opvarenden hadden zelf geprobeerd de brand te blussen en hebben vervolgens de brandweer op de hoogte gesteld. De brandweer is met meerdere wagens en twee boten uitgerukt om het plezierjacht te bereiken, dat midden op het water lag en niet vanaf de kant bereikbaar was.

Bij aankomst heeft de brandweer een controle aan boord uitgevoerd en is het plezierjacht door de boten van post Wessem en post Roermond naar een aanlegsteiger in Wessem gesleept. Hier heeft de brandweer nog een nacontrole uitgevoerd en het incident was daarmee afgehandeld.

Het is waarschijnlijk dat de motor van de boot is oververhit geraakt en dat dit de oorzaak is van de brand. Gelukkig konden de opvarenden snel handelen en is de situatie onder controle gebracht zonder dat er iemand gewond is geraakt.

Vorig artikel‘Een voedselcrisis dreigt in Nederland’
Volgend artikelCum Grano Salis organiseert Bierbecue voor het goede doel