Alzheimer Café Weert op maandag 19 september a.s.

WEERT – In de week van Wereld Alzheimer Dag starten ze bij het Alzheimer Café Weert het seizoen met een theatervoorstelling. 

Een kijkje in het leven van iemand met dementie. Een voorstelling die ontroert en amuseert. Wat gebeurt er in je brein als je met dementie te maken krijgt? Ook voor mensen met dementie is erbij horen van betekenis en grote waarde. Omdat tegelijkertijd een risico op falen aanwezig is en bij dementie ook het eigen initiatief sterk is verminderd, is het vaak moeilijk een goede invulling van de dag te vinden.

Niemand beter dan Jan van der Hammen kan de aanwezigen aan de hand meenemen om duidelijk te maken wat er in het brein gebeurt en laten zien wat succesvol kan zijn en hoe mensen uit zichzelf tot gesprek, activiteit en beweging kunnen komen. Geen tovermiddel, maar zeer de moeite waard om mee te experimenteren. 

Mensen met dementie en hun partners of familieleden, mantelzorgers, hulpverleners en andere belangstellenden, jong en oud, iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café dat wordt gehouden in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. 

Aanmelden is niet nodig

De zaal is vanaf 19.00 uur geopend en het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, je mag zo binnenlopen. Jouw eerste kopje koffie of thee met wat lekkers erbij ontvang je bij binnenkomst gratis. Een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening. 

Vorig artikelBibliocenter Maasgouw: Taalwandeling naar de Haven van Maasbracht
Volgend artikelMonsterrit-rijders juichend op top van de Mont Ventoux