Monsterrit-rijders juichend op top van de Mont Ventoux

WEERT – Juichend, met de fietsen boven het hoofd getild, staan Frank van Engelen en Cees Kersten samen met Tom Kools, de chauffeur van de volgauto, boven op de Mont Ventoux.

Op zondagmorgen 21 augustus werden zij door vrienden en bekenden uitgeluid bij het Toon Hermans Huis in Weert. Tien dagen later, 1050 km verder en ruim 9000 hoogtemeters onder de wielerbandjes stonden zij dinsdagmorgen op de top van de Mont Ventoux.

Frank van Engelen en Cees Kersten, beiden lid van de Toons Jubileum Toppers vestigen er met hun tocht de aandacht op dat vanuit het Toon Hermans Huis Weert tien jaar geleden de eerste Toons Toppers de Mont Ventoux hebben beklommen. Bovendien zamelen zij extra geld in voor kankeronderzoek via het KWF en voor het Toon Hermans Huis.

Inmiddels hebben meer dan 200 Toons Toppers, jong en oud, de berg beklommen, te voet of met de fiets. Ieder met zijn of haar eigen achtergrond en motivatie. Sommigen zelf ziek of herstellende van kanker, anderen als naaste of nabestaande. Maar allen eensgezind in hun motivatie om de uitdaging aan te gaan.

Donderdag 1 september a.s. loopt een nieuwe groep van meer dan 20 Toons Toppers 26 km de berg op. Op vrijdag 2 september fietsen meer dan 30 Toons Toppers, waaronder 8 leden van de Toons Jubileum Toppers de magische berg op.

Wil je Frank en Cees en de Toons Jubileum Toppers financieel ondersteunen? Dat kan via https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/toons-jubileum-toppers.

Vorig artikelAlzheimer Café Weert op maandag 19 september a.s.
Volgend artikelBurgemeester Weert sluit woning aan Beltmolen