​Grote uitslaande brand in loods in Heel

HEEL – Aan de St. Antoniusstraat in Heel (Panheel) is rond 5.00 uur vanmorgen brand ontstaan in een loods waarin hooi was opgeslagen. Er is niemand gewond geraakt.

De brandweer heeft de brand met drie blusvoertuigen, een hoogwerker en twee watertankwagens bestreden. In de stalen loods van ongeveer 50 bij 15 meter was hooi opgeslagen evenals enkele spullen om achter een tractor te koppelen.

De constructie van de loods is door de hitte instabiel geworden. Doordat de brand uitslaand was kon de brandweer niet overal bij het vuur komen. Hierop is besloten om de totaal vernietigde loods met een mobiele graafmachine uit elkaar te laten halen om vervolgens veilig bij het hooi te kunnen. Het hooi is hierna uit de loods gereden en uit elkaar gehaald. Eenmaal uit elkaar kon het hooi definitief worden geblust.

De rookontwikkeling bij deze brand heeft weinig hinder voor de omgeving veroorzaakt vanwege de geringe wind is de rook voornamelijk opgestegen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto via BWM
Vorig artikelTwee Weertenaren fietsen vanuit Weert naar Mont Ventoux
Volgend artikelHet is bijna zover: de snelste, grootste en goedkoopste kermis in Weert