Het is bijna zover: de snelste, grootste en goedkoopste kermis in Weert

WEERT – De binnenstad van Weert verandert van vrijdag 23 september tot en met woensdag 28 september weer in één groot pretpark met ruim 130 attracties.

Bezoekers lopen van plein naar plein langs de ‘kermisroute’ van maar liefst 1,7 km. Zeven pleinen worden ieder omgetoverd tot een volledige minikermis. Hiermee is er voor ieder wat wils: een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

Toegang tot de kermis is gratis en hoewel iets verhoogd, blijven de ritprijzen betaalbaar. Ook tradities zoals de officiële opening met saluutschoten, de kermismis in de botsauto’s, prikkelarme kermis en een vuurwerkshow als afsluiter van de kermis zijn weer terug.

Rondje over de kermis

Tijd voor een rondje over de kermis! Op kermisplein Bassin vind je de eerste escaperoomachtige kermisattractie van Nederland: Lost Escape Adventure. Als je verder loopt kun je er bijna niet omheen: op het Kasteelplein vind je de tachtig meter hoge zweefmolen Aeronaut. Op de Markt vind je onder andere de Carrousel, Pusher, Zweefmolen en Wimpies Prijzenpaleis (dit jaar voor het laatst met deze exploitanten). De Bootjesmolen en Buggy zijn favoriet bij de kleine kermisbezoekers, op de Nieuwe Markt. Ook belevingshuis Fun Factory, waar je met een gondel doorheen reist, is zeker een bezoekje waard! Op kermisplein Langpoort kom je onder andere de Familie Achtbaan, de indrukwekkende thrillride Sound Machine en de vrolijke Tea Cups tegen. Op het Stationsplein vind je onder andere de uitdagende Cake Walk en Projekt 1. Ook kun je hier lekker griezelen in de Haunted Castle. Op kermisplein Dries staat de populaire draaiende achtbaan Time Machine Coaster, die vorig jaar voor het eerst op Kermis Weert stond.

En onze kermis is niet alleen een walhalla voor waaghalzen, maar heeft ook het grootste aanbod aan kinderattracties. Wat dacht je van een ritje in de Kinder Polyp, de Bootjesmolen, de Familie Achtbaan of misschien de Jumbo? Op ieder kermisplein is vermaak voor iedereen. Dit alles uiteraard ook met voldoende zoets en hartigheid bij verkoopzaken en horeca.

De lijst met alle attracties vind je op www.kermisweert.nl

Traditionele kermis

De kermis in Weert is terug als vanouds, met allerlei tradities! Nog tijdens de opbouw maken leerlingen van basisscholen ieder jaar alvast een rondje door de binnenstad. Op vrijdagmiddag om 15.30 uur begint de kermis met een half uur lang gratis in de attracties en om 19.00 uur wordt de kermis geopend onder begeleiding van de Stedelijke Harmonie St. Antonius en de Stadsschötte Ste. Catharina 1480. Op zondag is een heuse kermismis op de autoscooterbaan, verzorgd door Deken Franken. Woensdagavond wordt er weer vuurwerk afgeschoten.

De nieuwe kermiswethouder Suzanne Winters is er klaar voor: “Dat ik nu kermiswethouder ben, ervaar ik toch echt als een cadeautje. Ik ben zolang ik me kan herinneren gek geweest op de Kermis. De lampjes, de muziek, zoveel heerlijke geuren en blije mensen. Kermis in Weert is een familiefeest waar je samen met elkaar geniet, waar je herinneringen maakt en je je weer even kind voelt.”

Voordelige ritprijzen

Hoewel de ritprijzen voor het eerst in jaren iets worden verhoogd, is Kermis Weert nog altijd een van de goedkoopste kermissen van het land. Toegang tot de kermis is gratis en bij vrijwel alle attracties betaal je tussen de €1,80 en €2,80. Alleen enkele grote attracties zijn duurder en vragen een ritprijs van maximaal €5,00. Met zo’n prijzen kun je gerust nog eens in je favoriete attractie, of juist nog wat popcorn, oliebollen of pinda’s scoren. De prijsstijging komt volledig ten goede aan de kermisexploitanten.

Prikkelarme kermis

Ook dit jaar is er weer prikkelarme kermis! Dinsdagmiddag 27 september van 12.30 tot 14.30 uur kan iedereen genieten van een kermis zonder al te veel licht- en geluidsprikkels. Er is geen harde muziek, geen felle lichten of lichtflitsen, de rit- en draaisnelheid wordt aangepast en bezoekers krijgen langer de tijd om in- en uit te stappen.

Pop-up Store met merchandise & miniatuurkermis

Dit jaar is de Kermis Weert Pop-up Store terug, in een winkelpand in de Hoogstraat. Eerdere jaren was de merchandise hier binnen mum van tijd uitverkocht. In deze ‘kermiswinkel’ kun je unieke Kermis Weert-items scoren én er staat weer een miniatuurkermis.

Win een gratis rondje kermis!

De kermis in Weert wordt nóg leuker als je een VIP kaart wint! Met zo’n VIP kaart mag je gratis in de leukste attracties en genieten van de smakelijkste hapjes. Houd de Facebookpagina ‘Kermis Weert’ in de gaten om zo’n VIP kaart te winnen!

Bereikbaarheid en omleidingen binnenstad

Tijdens de op- en afbouw van de kermis en de kermisdagen gelden er omleidingsroutes voor het verkeer. Deze worden aangegeven op gele borden. De omleidingen gelden vanaf dinsdag 20 september om 18:00 uur tot en met donderdag 29 september 18:00 uur september. Het Bassin is gedurende deze periode grotendeels afgesloten (gemotoriseerd verkeer kan alleen gebruik maken van de verbinding tussen de Stadsbrug en Kasteelsingel). Daarnaast zijn dan de Dries, het Stationsplein en Langpoort (ter hoogte van de Wilhelminasingel) afgesloten voor het verkeer.

Het stadhuis is bereikbaar via de Ringbaan-West, Basculeweg, Parallelweg en Driesveldlaan. Alle omleidingsroutes en informatie over bereikbaarheid staat op www.kermisweert.nl/informatie/bereikbaarheid-parkeren

Parkeren in de binnenstad

Op diverse plekken rondom de kermisterreinen zijn parkeerlocaties. Je kunt hier veelal bewaakt en overdekt jouw auto of motor parkeren. Alle parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar, behalve de Muntgarage en het parkeerdek daarboven (Oud-Gasthuisplein). In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of je mobiel. Het tarief is €1,60 per uur en €6,40 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven). Alles over parkeermogelijkheden en -locaties vind je op www.weert.nl/parkeren

In de binnenstad zijn ook verschillende parkeergelegenheden voor fietsers aanwezig. Verder worden er extra fietsenstallingen ingericht: bij Kasteelpark Nijenborgh, in het centrum op de Korenmarkt, op de Julianalaan en naast de Stadsbrug op bedrijventerrein Centrum-Noord.

Veiligheid

Voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid zijn, in overleg met de politie, maatregelen genomen zoals cameratoezicht, een drone en crowdmanagement. Via mobiele camera’s en berichten op digitale tekstborden is het mogelijk publieksstromen te volgen en te sturen. Zo blijft het voor iedereen een veilige maar vooral gezellige kermis.

Alle informatie over de kermis kun je vinden op www.kermisweert.nl

Vorig artikel​Grote uitslaande brand in loods in Heel
Volgend artikelTentoonstelling Forever Endeavour I van Job Smeets en Studio Job verlengd