Twee Weertenaren fietsen vanuit Weert naar Mont Ventoux

WEERT – Frank van Engelen en Cees Kersten, beiden lid van de Toons Jubileum Toppers van het Toon Hermans Huis Weert e.o., vertrokken zondagmorgen 21 augustus voor een ‘monster(fiets)tocht‘ van 1050 km naar de Mont Ventoux.

Met deze tocht willen de heren aandacht vragen voor het feit dat ze vanuit het Toon Hermans Huis Weert tien jaar geleden de eerste Toons Toppers de berg hebben beklommen. Bovendien zamelen zij extra geld in voor kankeronderzoek via het KWF en voor het Toon Hermans Huis.

Begeleid door Franse muziek en onder het genot van een Franse croissant werd bij het Toon Hermans Huis Weert door vrienden en bekenden afscheid genomen van Cees en Frank en werden zij officieel uitgeluid. Een klein groepje fietsers begeleidde het duo nog een stukje door Midden Limburg.

Tien jaar geleden stond Cees Kersten als trainer en deelnemer ook al op de Mont Ventoux bij de eerste editie van wat we nu de Toons Toppers noemen. Inmiddels hebben meer dan 200 Toons Toppers, jong en oud, de berg beklommen, te voet of met de fiets. Ieder met zijn of haar eigen achtergrond en motivatie. Sommigen zelf ziek of herstellende van kanker, anderen als naaste of nabestaande. Maar allen eensgezind in hun motivatie om de uitdaging aan te gaan.

Al die jaren bleef bij Cees Kersten het idee sluimeren om een keer vanuit Weert naar de mythische berg te fietsen. Hij vond in Frank van Engelen een enthousiaste medestander. Tien jaar Toons Toppers is een mooie gelegenheid om het idee nu concreet te maken. Ondertussen hebben Cees en Frank al bijna 5000 trainingskilometers op de teller staan.

Alles is inmiddels geregeld. De volgauto, de extra sponsoring, hotels en B&B’s voor onderweg. De beide sportievelingen zijn tien dagen onderweg, waarbij ze één rustdag hebben ingepland. Iedere dag fietsen ze zo’n 120 à 130 km. De route loopt via St Vith, Metz, Nancy, en dan verder richting Lyon. Daarbij klimmen ze ruim 9000 hoogtemeters.

Vanwege het jubileum is er naast de Toons Toppers 2022 nog een speciale groep ‘Toons Jubileum Toppers’ bestaande uit 8 dames en heren die al eerder de Mont Ventoux hebben beklommen. De beklimmingen vinden plaats op 1 en 2 september.

Wil je Frank en Cees en de Toons Jubileum Toppers financieel ondersteunen? Dat kan via https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/toons-jubileum-toppers.

Vorig artikelGrenzen in het Land van Weert en de Limburgse en Brabantse Kempen
Volgend artikel​Grote uitslaande brand in loods in Heel