Creatieve workshops door Kunstbende & RICK

WEERT – Op 9 juli kunnen jongeren van 13 t/m 18 jaar de hele dag deelnemen aan toffe workshops, georganiseerd door Kunstbende en RICK. Professionele kunstenaars inspireren je met tips & tricks op het gebied van songwriting, percussie, collage-art en moderne dans. Ontmoet andere jonge makers en maak je eigen kunst!

Hou jij van creatief bezig zijn? Zoek jij een podium in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater? Ga aan de slag met jouw droomproject. Leer nieuwe skills en krijg feedback van professionals.

Kunstbende organiseert in Limburg diverse workshops in samenwerking met RICK in Weert! Doe inspiratie op voor eigen werk en wie weet zend je dit in bij Kunstbende. Bij deelname aan de landelijke wedstrijd maak je kans op mooie prijzen.  

Overzicht workshops

Joep van Wegberg | workshop songwriting

maakt een liedje een goed liedje? Welke kenmerken komen overeen? Waarom luister je één liedje telkens opnieuw en zet je een ander liedje meteen af? Daarna ga je alleen of in koppels aan de slag met het schrijven van een songtekst. En op het einde is er een gezamenlijke terugkoppeling.

Percussion Friends | workshop percussie

Tijdens de Percussie workshop ga je, met de mannen van Percussion Friends, laagdrempelig aan de slag met ritmes, samenspel, improviseren en soleren.  Het is een kennismaking met slagwerk voor iedereen die dat leuk vindt, maar biedt ook voldoende uitdaging voor de al wat meer ervaren muzikant.

Museum W | Rondleiding expositie Studio Job

Je krijgt een rondleiding bij de tentoonstelling van Job Smeets, Forever Endeavour. Dit is de openingsexpositie van het vernieuwde Museum W. Hedendaags design op het grensvlak van kunst en design, spannend en verhalend, humoristisch met een duister kantje, robuust en veelvormig: dat typeert in het kort het werk van Job Smeets, de man achter Studio Job.

Tintenkillers | workshop collage-art

Hoe maak je van ‘rommel’ kunst? De Tintenkillers gaan in deze workshop met je aan de slag om van niets, iets te maken. Wat ze daarvoor meenemen? Oude tijdschriften, stickers, stempels, kopieerapparaten, restjes papier en karton, tape en nog veel meer. Na afloop ga je met een echt kunstwerk naar huis!

Suze Vonk | workshop moderne dans  

Suze Vonk, jonge maker en danser, studeert aan de Bachelor of Dance ArtEZ en gaat in deze workshop met je aan de slag met moderne dans, contemporary en een vleugje klassiek. Ze werkt graag samen met andere kunstenaars en disciplines, zoals graphic designers, ontwerpers, theatermakers en beeldend kunstenaars. In deze workshop ga je middels een improvisatie warming up op zoek naar je eigen kwaliteit en danstaal, daarna zul je een frase leren waarin je je eigen stijl kunt vinden. Dit alles in een setting waarin fouten gemaakt mogen worden, en ontdekken door het te doen centraal staat.

Kunstbende is een landelijke netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door de Stichting Festivals Limburg. Meld je snel aan via: https://www.kunstbende.nl/workshops.

Vorig artikelGrote muzikale theatervoorstelling in Ell
Volgend artikelBeiaard zomerseizoen opent met Jazz & Bells in Weert