Grote muzikale theatervoorstelling in Ell

ELL – Vrijdag 15 en zaterdag 16 juli a.s. is er in de BMV Ellenhof te Ell een grote theatervoorstelling getiteld: ‘Als de Dag van Toen’. Dit alles brengen Muziekvereniging Sint Liduina Kelpen-Oler, Fanfare St. Cecilia Hunsel en zangkoor Join Us uit Ell voor het voetlicht.

Prachtige blaasmuziek, een adequaat ondersteunend popcombo, schitterende koorzang, spetterende zangsolisten, boeiende vertellers, instrumentale solisten, humoristisch spel/sketches, ondersteund door beeld en geluid, o.a. uit Polygoon Journaal.

“Als de Dag van Toen” gaat verder waar deze verenigingen in november 2019 met het zeer boeiende en succesvolle bevrijdings-theater “Modder, Mist en Helder Licht” eindigden. De periode van wederopbouw na de oorlog en de grote gebeurtenissen tot 1975 vormen de ingrediënten voor het komende spektakel in juli.

Van Nieuwe Nederlanders uit Oost-Indië, via de Watersnoodramp, de opkomst van de Televisie, de Koude Oorlog, de Huishoudelijke veranderingen, de Mijnsluitingen, Ontkerkelijking, de Maanlanding tot Provo-Nozems-Hippy.

Dit alles wordt boeiend en met het nodige spektakel verpakt in de muziek van die tijd: van songfestivalwinnaars via de Beatles en ABBA naar Queen, tot de muziek van de film Fanfare van Bert Haanstra, een razendsnelle xylofoonsolo, een medley van Limburgse evergreens, de Classics, het Zuid-Afrikaans Volslied, Gimme Hope Joánna enz., enz. En natuurlijk de klassieker “Als de dag van toen”.

Humor, (visuele) verrassingen, boeiende vertellingen, pakkende muziek en zang, feest van herkenning, nostalgie, spanning en emotie zijn de hoofdingrediënten van beide avonden.Dit mag u niet missen. Zorg tijdig voor tickets.

Praktische informatie

Vorig artikelSpanning voor Cultureel Lint in Weert
Volgend artikelCreatieve workshops door Kunstbende & RICK