Beiaard zomerseizoen opent met Jazz & Bells in Weert

WEERT – De traditionele beiaardconcerten vanuit de Martinustoren in Weert vinden deze zomer plaats op de zaterdagen 2, 9, 16 en 23 juli. Het thema van deze zomer is ‘Jazz on Bells’.

Voor het openingsconcert – tevens het Vriendenconcert – gaat de vermaarde Amerikaanse jazz-zangeres Shaunette Hildabrand samen met stadsbeiaardier Frank Steijns de toren in voor het concert Jazz & Bells. Haar komst naar Weert wordt mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van de Beiaard en Rick.

Het Torenfestival 2021 werd wereldwijd meer dan 1 miljoen keer bekeken op YouTube. Dat kwam mede dankzij de Amerikaanse metalband Motorhead. Zij verspreidde haar ‘Ace of Spades’, vertolkt door Frank Steijns en gitarist Jitse Zonneveld, ook via haar mediakanalen.

Shaunette Hildabrand

Dit jaar echter geen hard metal, wel opnieuw een aantal topartiesten die hun opwachting in de toren maken. Op zaterdag 2 juli te beginnen met de Amerikaanse Shaunette Hildabrand, in wie de invloeden van de wereldberoemde Billy Holiday hoorbaar zijn. Samen met Frank Steijns vertolkt ze het concert Jazz & Bells. De in België woonachtige klassieke jazz vocaliste geniet grote populariteit in de Europese jazzscene en heeft op tal van jazzfestivals met grote artiesten opgetreden. In de VS en Europa verzorgt ze tevens masterclasses in zowel klassieke zang als jazz.

Voor de Vrienden van de Beiaard is het concert dit jaar weer te beluisteren op het Oud Kerkhof nabij restaurant Lien & Otje (Oude Schut). Ook op de gezellige terrassen langs de Markt kan het publiek volop van het concert genieten. Aanvang 14 uur.

Het beiaardconcert van 9 juli staat in het teken van Bospop-muziek. Voor het concert van 16 juni kan het publiek zijn favoriete jazznummers via de website van de Weerter beiaard (www.weerterbeiaard.nl) doorgeven.

Op 23 juli sluit Frank Steijns de serie zomerconcerten af met sopraansaxofonist Lucas Schellens. Al deze concerten beginnen om 14.00 uur.

Vorig artikelCreatieve workshops door Kunstbende & RICK
Volgend artikelFietstocht ‘De landschappen van Weert’