Wegwerkzaamheden in Weert: Geuzendijk en Molenweg

WEERT – Volgende week (week 24) vinden er enkele wegwerkzaamheden plaats binnen de gemeente Weert. Van maandag 13 juni tot en met vrijdag 17 juni wordt er gewerkt aan de kruispunten aan de Geuzendijk. Van woensdag 15 juni tot en met donderdag 16 juni vindt er onderhoud aan het asfalt van de Molenweg in Stramproy plaats.

Werkzaamheden Geuzendijk

In november 2021 is het nieuwe Mobiliteitsplan van de gemeente Weert vastgesteld. Hierin is het speerpunt ‘lopen en fietsen’ als belangrijkste speerpunt naar voren gekomen. Daarnaast is verkeersveiligheid een belangrijk punt. Hiervoor heeft het Rijk in 2021 een stimuleringsregeling uitgerold waarbij gemeenten verkeersonveilige locaties konden aandragen voor cofinanciering door het Rijk. Een voorwaarde voor deze regel was dat er minimaal 50% door de gemeente zelf betaald dient te worden.

Verkeersplateau bij Blaakven

Een van de locaties die de gemeente gaat aanpakken, is de Geuzendijk. Ter hoogte van ’t Blaakven wordt op de kruising met de Maarheezerhuttendijk een plateau gerealiseerd zodat de snelheid ter plaatse afgeremd wordt. Dit bevordert een veilige oversteek voor onder andere langzaam verkeer, zoals voetgangers en fietsers.

Andere situatie bij Trancheeweg

Ook het kruispunt met de Trancheeweg wordt aangepakt. De doorgaande route wordt Trancheeweg – Geuzendijk van en naar de richting Budel. Verkeer komend vanuit Boshoven moet in de nieuwe situatie voorrang verlenen. Fietsers krijgen op dit kruispunt voorrang. Hierbij verbetert ook de oversteeksituatie van de Geuzendijk voor langzaam verkeer en wordt de ‘doorgaande route’ tussen Budel en Boshoven minder aantrekkelijk. De A2 is bovenregionaal de gewenste route tussen Weert en Budel. Wethouder Lizbeth Steinbach: “Met deze veranderingen maken we deze route aantrekkelijker voor voetgangers en fietsers en verbeteren we de verkeersveiligheid.”

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 13 juni 7.00 uur tot en met vrijdag 17 juni 16.00 uur. Gedurende de werkzaamheden zijn verschillende delen van de weg afgesloten. Met bebording worden omleidingsroutes aangegeven.

Werkzaamheden Molenweg

Komende week vinden ook werkzaamheden aan de Molenweg plaats. Het asfalt op de Molenweg heeft onderhoud nodig. De werkzaamheden vinden plaats van woensdag 15 juni 7.00 uur tot en met donderdag 16 juni 16.00 uur. De gehele Molenweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Er geldt een omleidingsroute.

Vorig artikelSuccesvolle opening Kasteelpark Nijenborgh Weert
Volgend artikelBehandeling elektrificatie lijn Hamont-Weert in Tweede Kamer