Behandeling elektrificatie lijn Hamont-Weert in Tweede Kamer

WEERT / HAMONT-ACHEL – Staatsecretaris Vivianne Heijen gaat de haalbaarheid onderzoeken van het voltooien van de lijn Antwerpen – Hamont – Weert, door het heropenen aan de Nederlandse kant van de lijn Hamont-Weert voor personenvervoer, zo beloofde zij afgelopen donderdag.

Binnen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt onderzocht of de investeringskosten van de modernisering van de lijn omlaag kunnen om de haalbaarheid te vergroten. De ProRail-schatting van een investering tussen de 50 en 150 miljoen euro wordt als wel erg aan de ruime kant ervaren, zo meldt Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv). Bij de volgende behandeling in de Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat, in september van dit jaar, komt zij met een rapportage.

Daarmee heeft de Tweede Kamer het proces voor dit grensoverschrijdende spoortraject opgestart, een erg snelle opvolging op de petitie die Provincie Limburg, Gemeente Weert en de Vereniging Treinreizigers vervoer dinsdag 8 juni hebben aangeboden om deze derde spoorverbinding tussen België en Nederland verder te elektrificeren en daarmee een forse CO2 besparing te realiseren.

Vorig artikelWegwerkzaamheden in Weert: Geuzendijk en Molenweg
Volgend artikelInitiatief uit Hunsel in de race voor beste buurtinitiatief van Nederland