Theatercolleges over de toekomst met Koert van Mensvoort in Munttheater

WEERT – Op maandag 13 en dinsdag 14 juni a.s. komt Dr. Koert van Mensvoort naar het Munttheater om theatercolleges te geven aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

Deze colleges worden door de Stichting Provisus gratis aangeboden aan de leerlingen. Van Mensvoort is directeur van het Next Nature Network. Het is zijn doel om onze relatie met technologie beter te begrijpen en een weg uit te stippelen naar een toekomst die lonend is voor zowel de mensheid als de planeet in het algemeen. Deze boodschap brengt hij vol enthousiasme, met prachtig beeldmateriaal in begrijpelijk taal naar de kinderen die op het punt staan een keuze voor hun toekomst te maken.

Koert van Mensvoort

Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof het meest bekend vanwege zijn Next Nature filosofie, die zegt dat als we de grote uitdagingen van ons huidige tijdperk het hoofd willen bieden we niet terug, maar vooruit moeten naar de natuur. We bevinden ons op een kruispunt waarin we de relatie tussen mens, natuur en technologie anders gaan zien. Tevens is Koert de man achter het ‘Nieuwe Evoluon’, de heropening van het iconische monument voor het grote publiek als wonderlijke plek voor jong en oud, waar we weer van de toekomst leren houden. En betere bemanningsleden worden voor Ruimteschip Aarde.

Groepen 7 en 8 kunnen zich tot en met donderdag gratis inschrijven voor de colleges via de speciale pagina op de website van het Munttheater: https://www.munttheater.nl/provisus-theatercollege-koert-van-mensvoort

Koert van Mensvoort nodigt de leerlingen zelf uit via dit filmpje: https://youtu.be/z-UjcBApReU

Vorig artikelVan Horne Pop 2022 in Weert op vrijdag 24 juni
Volgend artikelBBThree vs. Jazzsounds in Openluchttheater Thorn