BBThree vs. Jazzsounds in Openluchttheater Thorn

Thorn – Zondag 19 juni is er vanaf 14.00 uur een swingend en luisterrijk optreden in het Openluchttheater Thorn onder de titel: BBThree vs. Jazzsounds.

Na een eerste EP-tje in 2006 zijn de reacties op BBThree’s debuutalbum ‘Appetizer’ (2008) overweldigend, en met songs als ‘Rose Bohemien’, ‘Jungle Brain’ en de instrumental ‘Diner Dansant’ (vinylsingle-2010) heeft het trio menig publiek een mooie en swingende avond bezorgd.

BBThree’s tweede album ademt de rust van een hechte band. Een band waarvan de leden puur in dienst van de songs spelen, verwacht geen onnodige muzikale krachtpatserij op Love Balloon.

Rode Draad door het album is zonder twijfel de Liefde, maar de inmiddels traditionele ‘happy instrumental’ van bassist Didderen ontbreekt ook deze keer niet (FCA), net als de eigenzinnige bewerkingen van klassiekers (Dock of the Bay, Always on my Mind). En ja, jazz is er nog steeds. Maar zeker ook soul, pop en funky grooves. Maar bovenal draait het op Love Balloon om Liedjes. Soms humoristisch, soms gewoon schaamteloos mooi, altijd onmiskenbaar BBThree. (www.bbthree.com)

Ook bij Jazzsounds is Johan de Haan de centrale figuur, maar deze groep richt zich meer op het spelen bij speciale gelegenheden, zoals recepties en feestelijke aanverwanten. Ook de bezetting kan worden aangepast aan wat er muzikaal word gevraagd. Het repertoire gaat van alle bekende en toegankelijke jazzstandards tot pop/soul-klassiekers en bewerkingen van tv-tunes. (www.jazzsounds.nl/nl/)

BBThree versus Jazzsounds biedt dan ook wis en waarachtig The Best of Both Worlds. Bezetting : Johan de Haan, zang/toetsen, Jo Didderen, contrabas, Geert Roelofs, drums, Marc Huynen, trompet, Peter Hermesdorf, tenorsax.

Kaarten à € 15,00 te bestellen via: www.openluchttheaterthorn.nl

Vorig artikelTheatercolleges over de toekomst met Koert van Mensvoort in Munttheater
Volgend artikelZomerbraderie in het centrum van Nederweert