Weer muziek in Harmonie St. Joseph 1880 Weert

WEERT – Na een lange periode zonder repetities en concerten zit er nu weer heel veel muziek in Harmonie St. Joseph 1880. In de komende maanden kun je hen niet missen.

In de periode tot de zomervakantie zijn ze vrijwel wekelijks wel ergens te beluisteren. Dan weer op straat, dan in het Munttheater of in het Muziekhuis. Dit alles met een divers muzikaal programma en in uiteenlopende muziekstijlen uitgevoerd door alle geledingen van de vereniging.

5 juni: Opening kasteelpark Nijenborgh

In het Pinksterweekend vindt in Weert de officiële ingebruikname plaats van Kasteelpark de Nijenborgh. Hier zal het harmonieorkest, tijdens de officiële opening op 5 juni, acte de presence geven o.a. met het muzikale eerbetoon aan de Graaf van Horne: de “Van Horne”.

Deze compositie is in 2018 in opdracht van de harmonie geschreven door Rob Goorhuis. Deze opening vindt plaats in het Franciscushuis aan de Biest.

25 juni: Reünieconcert in Munttheater

Oude tijden herleven bij dit reünieconcert waarin het harmonieorkest nog één keer gedirigeerd wordt door succesvolle oud-dirigenten. Ook zullen veel oud-muzikanten van de vereniging weer plaatsnemen in het orkest onder leiding van de huidige dirigent, Bart Deckers.

Laat je verrassen door het harmonieorkest met de dirigenten Sef Pijpers jr., Hans Pastoor, Roger Niese, Alex Schillings en Bart Deckers.

Kaarten à €12,50 zijn te bestellen via Harmonie St. Joseph 1880 – Munttheater Weert of aan de kassa van het Munttheater.

Overig programma

Zondag 22-05-2022:

  • 11.00 uur: begeleiding communicanten vanuit Theatercafé de Huiskamer naar de Martinuskerk
  • 16.30 uur: opluisteren jubileum sociëteit i.s.m. het saxofoonkwartet Saxism

Zondag 12-06-2022:

  • 10.00 uur: concert van het Jeugd- en Opleidingsorkest, o.l.v Ineke Roost, in het Pius X-college in Bladel.

Zaterdag 02-07-2022:

  • 11.00 uur: opening 12-uurs wandelestafette Lopen voor Hoop (voorheen Samenloop voor Hoop) in park Aan de Bron.

Zondag 17-07-2022:

  • 11.30 uur: Concert “Kids in Concert” in Muziekhuis aan de Schuttebeemd 132. Tijdens dit concert zullen alle jeugdleden zich laten horen. Van de Jeugdslagwerkgroep, de blokfluitgroep en het jeugdensemble tot het Jeugd- en opleidingsorkest. Daarnaast zal ook het grote  harmonieorkest te horen zijn, waarbij jeugdleden zullen zorgen voor de solo’s.

Je bent van harte welkom bij deze activiteiten. Wellicht begint het te kriebelen om zelf ook muziek te gaan maken bij de harmonie. Voor meer informatie: Kerkelijke Harmonie – St.-Joseph 1880 Weert (weertharmonie.nl)

Vorig artikelAppart uit Roermond is de ‘Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg 2022’ MKB!
Volgend artikelToons Toppers 2022 eensgezind van start