Uitvaartbedrijf plaatst koelcontainers in o.a. Roermond vanwege groot aantal coronadoden

Er staan koelunits in onder meer Roermond en Eindhoven

Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

ROERMOND | EINDHOVEN – DELA heeft speciale koelcontainers geplaatst bij meerdere uitvaartcentra in Nederland. Dat deed het uitvaartbedrijf vanwege het grote aantal coronagerelateerde sterfgevallen. Zes van de containers zijn al in gebruik.

Er staan koelunits bij in totaal tien uitvaartcentra, in onder meer Nijmegen, Leiden, Roermond, Eindhoven, Goes en Den Bosch. De overige vier koelcontainers staan er preventief, zegt een woordvoerder.

Het is opnieuw druk met overledenen die een gekoelde plek nodig hebben tot de uitvaart, meestal een periode van vijf of zes dagen. Vooral in regio’s als Zuid-Limburg en Oost-Brabant voorziet DELA de komende tijd drukte.

Een deel van de overledenen is gestorven door de griep, maar dat aantal is normaal voor de tijd van het jaar. “Nu komen daar de sterftes door corona bij”, aldus de woordvoerder. “We weten dat het drukker wordt en dat de behoefte aan die gekoelde ligplekken gaat toenemen. We zetten alles op alles voor een waardige uitvaart en willen geen nee verkopen als er iemand overlijdt, dus daarom plaatsen we als eerste maatregel die koelunits.”

Tijdens de eerste coronagolf in maart vorig jaar en de golf van begin dit jaar kwamen er ook koelcontainers bij de uitvaartcentra te staan. “Helaas zijn we er inmiddels op voorbereid”, aldus de zegsman.

BRONNu.nl
Vorig artikelJumbo opent nieuwe supermarkt in Bree
Volgend artikel‘Gerard Reve’ wandeling door Weerter binnenstad