BAL ziet af van inschrijving Europa Cup

Foto via: Orange Pictures

Het afgelopen seizoen was een zeer succesvol seizoen voor Basketbal Academie Limburg (BAL). Met name het winnen van de DBL Cup was een hoogtepunt.

Het winnen van deze DBL Cup gaf BAL het recht zich in te schrijven voor de Europa Cup seizoen 2021-2022. Basketbal Academie Limburg zal echter geen gebruik maken van dit recht. Uit gesprekken met enkele potentiële sponsoren bleek dat inschrijving financieel niet realistisch is.

Voorzitter Jeroen van Veen: “Het is jammer dat de interesse zo gering is. Met name voor onze spelers was het een mooie ervaring geweest zich te meten met Europese ploegen. Gelukkig zullen we in het komende seizoen wel internationale wedstrijden tegen Belgische teams spelen in het kader van de nieuwe competitie.”

Als winnaar van de DBL Cup is BAL een interessante oefenpartner geworden voor andere ploegen. Hierdoor waren we in staat een aantrekkelijk oefenprogramma samen te stellen. Het programma is te vinden op www.basketballacademielimburg.nl/agenda-bal/

Een belangrijke wedstrijd aan het begin van het seizoen is de wedstrijd om de Supercup tussen Basketbal Academie Limburg (bekerwinnaar) en ZZ Leiden (landskampioen).

Om komend seizoen verzekerd te zijn van een plaats op de tribune: de verkoop van seizoenkaarten is reeds gestart. Zie https://www.bal-webwinkel.nl/c-5789738/seizoenkaart/

Vorig artikelMotorcross kennismakingsdag voor jeugd en volwassenen in Nederweert
Volgend artikelBAL ziet af van inschrijving Europa Cup