BAL zorgt voor sensatie in Bekercompetitie

De talenten van Basketbal Academie Limburg (BAL) hebben woensdagavond in de kwartfinale van de beker voor een enorme stunt gezorgd door ZZ Leiden te kloppen. De ploeg uit Weert versloeg het beste team van het land met 90-87.

Vier dagen eerder bereikte BAL de kwartfinale zeer overtuigend door Almere Sailors te verslaan met maar liefst 114-51. De tegenstander van woensdag was van een ander kaliber maar BAL speelde wederom erg sterk en deed geen seconde onder voor de titelfavoriet uit Leiden. De hele wedstrijd ging dan ook gelijk op en in een super spannend einde trok de ploeg uit Weert aan het langste eind.

Het Weerter seizoen is al geslaagd met het behalen van de play-offs en het bereiken van de halve finale van de beker maar de overwinning van woensdag smaakt naar meer en vanavond (vrijdag 29 april) is de kans op een plek in de finale zeker aanwezig tegen Feyenoord Rotterdam, een ploeg die eerder dit jaar in Rotterdam met 1 punt verschil werd verslagen.

Helaas mag er nog geen publiek in Sporthal Boshoven aanwezig zijn. De wedstrijd is wel te volgen via de Livestream: https://eyecons.com/videos/5987

Wint BAL ook deze wedstrijd, dan wacht zondag al de bekerfinale tegen Landstede Hammers Zwolle of het Bemmelse Yoast United.

Vorig artikelEinde voor verruimde laad- en lostijden binnenstad Weert
Volgend artikelGrote brand monumentale boerderij Pannenhof in Beegden