Grote brand monumentale boerderij Pannenhof in Beegden

Archieffoto brandweer

BEEGDEN – In een leegstaande boerderij aan de Pannenhof in Beegden werd vannacht om rond 4.15 uur een brand ontdekt. Er raakte niemand gewond.

De hulpdiensten rukten vannacht uit naar de Pannenhof 1, een monumentale boerderij. De brand was te groot voor één blusvoertuig en kreeg assistentie van andere korpsen met nog twee blusvoertuigen, twee hoogwerkers en twee waterwagens die elk tienduizend liter water bij zich hebben.

Vrij snel werd duidelijk dat diverse muren van gevels instabiel waren. De brand kon alleen vanuit de buitenkant geblust worden. De rookontwikkeling die ontstond waaide steeds meer, door draaiende windrichting, naar de kern van Beegden. De brandweer verrichtte op diverse plekken metingen die informatie gaven over de rook. Er werd een NL-alert uitgezonden voor de omgeving met het advies ramen en deuren te sluiten, binnen te blijven en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Eerder op de dag zijn jongeren gesignaleerd in de omgeving van het pand. De hulpdiensten gaan ervan uit dat niemand aanwezig was. Wanneer het pand niet meer instabiel is, kan pas naar binnen worden gegaan om een kijkje te nemen.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend er wordt wel nog onderzoek naar gedaan. Het nablussen zal nog enige uren duren waarbij eventueel zelfs nog sloopwerkzaamheden zullen moeten gebeuren. Zover bekend is er geen asbest bij de brand betrokken. Het advies m.b.t. de rook wordt rond acht uur ingetrokken omdat de rook alleen nog nabij de boerderij zich ontwikkelt.

Vorig artikelBAL zorgt voor sensatie in Bekercompetitie
Volgend artikelBlökske um Nederweert