Einde voor verruimde laad- en lostijden binnenstad Weert

Het promenadegebied is voor laden en lossen alleen bereikbaar via de Korenmarkt. Foto: Google Maps

WEERT – Het college van burgemeester en wethouders heeft in maart 2020 de regels versoepeld voor de bevoorrading van winkels. Op die manier konden binnenstadondernemers de hele dag met auto’s tot voor hun winkeldeur komen. Dit zorgde ervoor dat ondernemers gemakkelijker producten konden vervoeren voor bezorging aan huis in de periode dat de winkels en horeca gesloten waren. Aangezien de winkels en de terrassen vanaf woensdag 28 april weer (deels) geopend mogen zijn, komt er weer meer publiek in de binnenstad. Vanwege de veiligheid worden de toegangspaaltjes voor de binnenstad weer gesloten tijdens de openingsuren van de winkels.

Laad- en lostijden
De laad- en lostijden in de binnenstad zijn dagelijks van 06.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 19.00 uur. Hierop zijn twee uitzonderingen van toepassing. Op donderdagavond is de binnenstad toegankelijk tussen 21.00 en 22.00 uur en op zaterdag zijn de tijdstippen van 06.00 tot 10.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur.

Controles
Om overlastgevende situaties te voorkomen, wordt er door boa’s van de gemeente Weert gecontroleerd op de naleving van de regels. Er wordt altijd eerst gewaarschuwd voordat boetes worden opgelegd.

Vorig artikelUber Eats breidt bezorgservice uit naar Weert
Volgend artikelBAL zorgt voor sensatie in Bekercompetitie