Adoptieproject Britse begraafplaats succesvol afgerond

created by dji camera

NEDERWEERT –  Halverwege februari 2020 ging de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery van start. Met toestemming van de Britse Commonwealth War Graves Commission was het streven om alle graven in de toekomst  te voorzien van een adoptant. Het oude adoptieregister werd langzaam maar zeker vervangen door een digitaal register.

Alle 363 graven geadopteerd

Een jaar later kunnen we nu met trots melden dat alle 363 graven geadopteerd zijn. De laatste beschikbare graven zijn gereserveerd voor de basisscholen in Nederweert. In de loop van het jaar zal hier verder aandacht aan besteed worden. Vanwege de Covid-19 perikelen is dit even uitgesteld.

Behalve veel aanvragen uit de gemeente Nederweert kwamen er ook veel aanmeldingen binnen,  zowel nationaal als internationaal.  Inmiddels kunnen we melden dat wij adoptanten hebben in Canada, het Verenigde Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, België en Brazilië.

Ondanks dat alle graven nu geadopteerd zijn kunnen geïnteresseerden zich nog steeds aanmelden. Onze stichting stelt een wachtlijst op. Mocht er in de toekomst een adoptant afstand doen van zijn of haar graf, om welke reden dan ook,  dan kan dit overgenomen worden.

Mochten er vragen zijn mail dan naar [email protected] of neem telefonisch contact op via 06-22470376.

www.adoptiegravennederweert.nl

Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery

Vorig artikel1917 – Kasteelpoort Nijenborgh Weert
Volgend artikelHoreca Nederweert bereidt zich voor op nieuwe kansen