Horeca Nederweert bereidt zich voor op nieuwe kansen

Niet stilzitten maar voorbereiden!

NEDERWEERT – De coronacrisis is voor de horecabranche zwaar. Daarin zijn de cafés en restaurants in Nederweert en omgeving geen uitzondering. Wel uitzonderlijk is de strijdlust die deze Nederweerter ondernemers aan de dag leggen. Zij bereiden zich op allerlei manieren voor op nieuwe kansen zodra de horeca weer open kan. Welkom bij horeca Nederweert!

Nederweert stond in de jaren ’70, ’80 en ’90 bekend als uitgaansdorp. De horeca in Nederweert houdt dat imago hoog en wil mensen nog steeds het leven laten vieren. Met een mooi aanbod aan gezellige terrassen, (eet)cafés, restaurants, een espressobar én een prijswinnende ijssalon. Denk ook aan de vele liveoptredens binnen en buiten en de spraakmakende festivals Americana Village en Raadpop. Voor alles en iedereen is er wel wat te vinden in en rondom de Nederweerter horeca.

Horecatour
Ondanks de pittige tijden die de horeca doormaakt, blijven de ondernemers in Nederweert investeren. Sommigen kiezen voor een uitbreiding van het aanbod, anderen gaan voor uitbreiding of een trendy update van hun zaak. We maken een horecatour door de gemeente Nederweert.

OSPEL
Alsof het runnen van pannenkoekenrestaurant De Dorpsherberg voor Coen van der Zanden nog niet genoeg was, is hij ook gestart met de exploitatie van De Peelboerderij en de kiosk bij Buitencentrum De Pelen. De exploitanten Reinhilde en Johan van Houts van voorheen café/zaal/hotel Het Peeljuweel hebben de coronaperiode aangegrepen om het hotel én het café flink te renoveren en moderniseren. Een trendy restaurant is ontstaan met dito hotelvoorziening met de nieuwe bedrijfsnaam De Vlik. Op het Aerthijsplein zijn Joey en Christianne Sonnemans in januari 2020 het spiksplinternieuw horecabedrijf Vrienden van de Peel gestart in de voormalige recreatieruimte annex café van Gemeenschapshuis De Haaze-hoof. De schuin tegenover gelegen friture lag ter overname. Het koppel besloot ook deze nieuw leven in te blazen. Café De Prins, met exploitant Remy Reemers, is in alle opzichten creatief om de jeugd aan zich te binden. Dat lukt met spellenboxen en bijbehorende bierpakketten. Friture ‘t Hukske van Hugo Rutjens is geen dag gesloten geweest. Hij heeft gekozen voor een assortiment uitbreiding. Voortaan kun je hier ook verse Limburgse friet krijgen.

NEDERWEERT-EIND
In het buitengebied kun je bij het restaurant en ontvangstruimte van Ons Boerenerf, waar eigenaar Saskia van Moorsel de scepter zwaait, terecht voor een middag- of avondmaaltijd, een feestje of een vergadering. Op zondag geldt een speciaal arrangement. Dit horecabedrijf heeft een interessant circulair agrarisch en bourgondisch verhaal. Wim Gommers heeft de coronaperiode benut om zijn IJsboerderij uit te breiden met een diverser aanbod. Café Het Verschil, behorend bij Zaal Van Nieuwenhoven van Frans en Desiree van Nieuwenhoven in hartje Nederweert-Eind, is klaar voor terras- en cafégasten, feestjes en catering-opdrachten.

WEERTERBOS
Aan de rand van het Weerterbos ligt Huyskamer Daatjeshoeve, geëxploiteerd door Pieter van ’t Zand en Heske Hofstede. Een eindje verderop vind je wandel- en fietscafé Peerkesbosch onder leiding van Frank en Ingrid Ogier. Na een flinke wandeling of fietstocht in de natuur bestel je een heerlijk drankje en iets lekkers te eten bij een van deze mooie adressen in het groen. Hier kan nog veel meer: borrelen, lunchen, dineren, familiebijeenkomsten, vergaderen of feesten.

CENTRUM NEDERWEERT
Café Zaal ’t Vlegelke is een bruin café waar je gezellig een drankje drinkt aan de bar, of een feestje viert. Aan het Lambertushof opent het nieuwe Aziatisch restaurant De Slak binnenkort de deuren. Eric en Dennis Wullems van het bijna-naastgelegen Café Wups Pub en Zaal Centraal staan ook klaar om na de lange verplichte sluiting weer hun gasten te ontvangen. Het oudste horecapand van Nederland is restaurant Bi-j Siem. De uitbaters Herman Poell en zijn Margriet vieren het liefst ‘saame’ met iedereen het leven, met heerlijk eten en drinken op deze nostalgische plek.

Iets verder in de Kerkstraat ligt espressobar Bici Barista. Een trendy locatie waar je onder andere heerlijke koffies kunt drinken. Zij maakten een vliegende start eind 2019 om verder te gaan met coffee to go vanaf de coronaperiode. Het inventieve baristakoppel Roy Truijen en Patricia Tillemans zoekt echter steeds nieuwe invalshoeken, zoals de verkoop van koffiemachines en koffie&thee-gerelateerde cadeaus.
Guulke eten & drinken van Joost en Nicole Linsen heeft de coronaperiode gebruikt om de inrichting van de zaak te updaten. Zij kunnen er weer stevig tegenaan. Eetcafé De Kleine Winst heeft het horecapand van de buren (vm. Café Matchpoint) erbij genomen, waardoor een verbouwing en uitbreiding gerealiseerd wordt. Dit biedt mooie nieuwe mogelijkheden voor de eigenaren Paul en Neeltje van der Sande.

IJssalon Florence, met Marcel, Marjo en Steff Janssen aan het roer, heeft gedurende de winter de bovenverdieping verbouwd. Zij zijn straks klaar voor een nieuw ijsseizoen. Deze meest gekroonde ijssalon van Nederland trekt ijsliefhebbers van heinde en verre. Caspar Kessels, John Beijes en Kitty Verspagen blijven bij restaurant Diverso in beweging. Zij kunnen niet wachten om het terras weer te openen. Gasten genieten bij Diverso van mediterrane gerechten, drankjes en authentieke omgeving binnen en buiten.
Chinees restaurant Mei-Garden biedt de klassieke Nederlandse variant van de Chinese dis onder het motto: wat goed is vooral goed laten. Datzelfde geldt voor Thais restaurant Chang Phurk aan het Antoniusplein. Dit restaurant bracht de Thaise keuken naar Nederweert met hoogwaardige Thaise gerechten.

BUDSCHOP
Café-Zaal De Schans aan de vijfsprong in Budschop heeft verbouwd en is groter geworden. Paul en Agnes Sieben tappen graag een pilsje voor je. Gezellig bij een potje kaarten, biljart of darts.

LEVEROY
Ook Zaal Wetemans in Leveroy heeft de ‘stille’ periode goed benut. Binnenkort opent Maurice Wetemans de alom bekende horecazaak. Maar nu met een nieuw concept. Hier kan worden gegeten, gedronken en genoten van culturele en creatieve optredens.

A2 LEISURE
Aan de A2 is veel keuze: McDonalds, KFC, Wereldrestaurant Atlantis, Subway en Pins & Pints Bowling. De A2 bij de afslag Nederweert biedt een compleet leisure-aanbod met fun, food en overnachtingsmogelijkheden.

Horeca Nederweert werkt aan het behoud én de letterlijke terugkeer van een bruisend Nederweert. Waar het gezellig samenzijn is. Om samen verhalen te delen, te genieten, lol te maken en een hapje of een drankje te doen. Tot die tijd houdt Horeca Nederweert zich aan de opgelegde maatregelen in de hoop dat hun gasten dat ook doen, zodat iedereen er weer zo snel mogelijk op uit kan gaan. De horeca verlangt ernaar om gasten te ontvangen!

Redactie: F. Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie

Vorig artikelAdoptieproject Britse begraafplaats succesvol afgerond
Volgend artikelPortretinterview: bestuurder Geert Gabriëls over belang cultuur in coronatijd