Automaatje rijdt minder mobiele Weertenaren naar vaccinatielocatie

WEERT – Specifieke groepen in Weert ontvangen sinds deze week een uitnodiging voor de corona-vaccinatie. Denk daarbij aan 90-plussers en minder mobiele thuiswonenden. Automaatje heeft deze ritten bestempeld tot medisch noodzakelijke ritten en wil graag minder mobiele plaatsgenoten vervoeren naar de desbetreffende locatie. Indien iemand een vervoersprobleem heeft vanwege verminderde mobiliteit en er geen alternatief beschikbaar is, kan Automaatje dus een uitkomst zijn.

Huidige gasten van Automaatje moeten ten minste twee werkdagen van te voren bellen om een rit aan te vragen. Inwoners van Weert die nog geen gast zijn, worden verzocht om ten minste 4 werkdagen van te voren contact op te nemen met Punt Welzijn Automaatje. Een vrijwilliger van Automaatje ontvangt van de gast een contante vergoeding van €0,30 per gereden kilometer. Een indicatie van het aantal kilometers krijgt de gast te horen bij het inplannen van de rit.

Coronamaatregelen
Nieuwe intakes vinden momenteel niet plaats middels een huisbezoek, maar telefonisch,  om zoveel mogelijk rekening te houden met de coronamaatregelen. Ook tijdens de ritten houden we rekening met de maatregelen. Dat betekent dat er een mondkapje gedragen wordt en de auto wordt ontsmet.

Contact opnemen
Op werkdagen van maandag t/m vrijdag kun je in de ochtend bellen tussen 10.00 en 12.00 uur naar Punt Welzijn via telefoon 0495-697900.

Vorig artikelNoodverordening gemeente Roermond
Volgend artikelAlles wat je moet weten over de participatiewet en de rol van de gemeenten hierin