Noodverordening gemeente Roermond

ROERMOND – Sinds maandag 25 januari 17.00 uur geldt in heel Roermond een noodbevel. Burgemeester Rianne Donders heeft mede naar aanleiding van de rellen zondagavond in de gemeente dit noodbevel afgekondigd.

Daarmee is de politie beter in staat om mogelijke rellen te voorkomen of sneller te kunnen beëindigen. Met het noodbevel is het bijvoorbeeld verboden om objecten bij je te hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Ook verbiedt deze het dragen van gezichtsbedekkende kleding en zijn de boetes voor overtredingen fors hoger. Daarnaast heeft de burgemeester de hele gemeente aangewezen als veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie preventief mag fouilleren. Het noodbevel geldt voor het gehele Roermondse grondgebied.

Noodverordening
In navolging van het noodbevel is ook een noodverordening van dezelfde strekking vastgesteld. Deze is geldig zolang de avondklok van kracht is. Vooralsnog is dat tot en met 9 februari.