College B&W heeft het laatste woord in sloop eeuwenoude stadsboerderij

WEERT – Het college van B&W in Weert moet een definitief oordeel vellen over de sloop van de stadsboerderij aan de Beekpoort / Nazarethsteeg.

Het stadsbestuur is bezig met het bijwerken van de gemeentelijke monumentenlijst. In dat kader is Bureau Klement Rentmeesters gevraagd de waarde van de boerderij te beoordelen. Hoewel het college nog over dat rapport moet besluiten, wordt aangegeven dat de stadsboerderij onvoldoende waarde heeft om te worden beschermd. Als het college van B&W dat besluit overneemt hoeft de eigenaar alleen een sloopmelding te doen. Hiertegen kan géén bezwaar gemaakt worden. De eigenaar wil op deze locatie 7 levensloop bestendige woningen realiseren. Daar moet wel het bestemmingsplan voor gewijzigd worden.

Lees ook > Stadsboerderij ouder dan gedacht

Weerstand
Ruim 700 Weertenaren hebben een petitie getekend voor behoud van de stadboerderij waarvan delen vermoedelijk uit 1700 bestaan. De commissie Cultuurhistorie, waarin zes lokale historische verenigingen zijn vertegenwoordigd, heeft B en W geadviseerd de boerderij te behouden. Ook de politieke partij Weert Lokaal plaatst kanttekeningen bij de sloop.

 

Vorig artikelBezorgde ouders Het College willen alternatief voor toetsweek
Volgend artikelDiamanten huwelijk voor Leo en Nelly Smolenaers – van Thuijl