Bezorgde ouders Het College willen alternatief voor toetsweek

e-learning, education and technology concept - female student watching webinar on laptop computer at home office

WEERT – Een groepje bezorgde ouders verzoekt de schoolleiding van Het College in Weert om de geplande toetsweek in de week van 8 februari niet door te laten gaan en een alternatief te bieden, waarin rekening gehouden wordt met het effect van thuisonderwijs op de leeropbrengsten en het welbevinden van leerlingen.

Om hun oproep kracht bij te zetten, zijn ze een petitie gestart. Ze vinden dat het onvoldoende duidelijk is wat het effect is van de quarantaines en het thuisonderwijs op de leeropbrengsten en dat de ingrijpende coronamaatregelen ook effect hebben op het welbevinden van leerlingen.

Alternatief
‘Wij maken ons namelijk zorgen dat het houden van een toetsweek met als doel cijfers te verzamelen voorbij gaat aan de huidige situatie waarin wij ons bevinden’, schrijven ze. ‘Ervaring heeft ons geleerd dat brede aandacht voor dergelijke zaken het meeste effect heeft.’ De petitie is inmiddels door zo’n zestig personen ondertekend.

Vorig artikelCarnavalshart. De serie, met als motto: wat kan er wél
Volgend artikelCollege B&W heeft het laatste woord in sloop eeuwenoude stadsboerderij