Petitie SJG aangeboden aan Tweede Kamer

WEERT – Weertenaar Paul Lempens en wethouder Paul Sterk hebben de Tweede Kamer digitaal een petitie aangeboden voor behoud van de van de acute zorg bij de spoedeisende hulppost in het SJG Weert.

Paul Lempens, oud-Tweede Kamerlid, startte de digitale petitie. Hiermee wil hij bereiken dat de basisziekenhuiszorg in de regio Weert behouden blijft. Al meer dan 13.000 mensen tekenden de petitie. Lempens: ‘Als de Haagse plannen voor centralisatie van (spoed)zorg doorgaan, worden patiënten uit de regio straks niet meer in het Weerter ziekenhuis geholpen, maar in Eindhoven of Maastricht. Basisziekenhuiszorg als spoedeisende hulp en geboortezorg moeten in Weert behouden blijven, zodat het St. Jans Gasthuis blijft bestaan.’

Petitie
De petitie ondersteunt de gemeentebesturen en de ziekenhuisdirecteuren die in Den Haag op formele wijze hun visie hebben ingediend. De gemeente Weert stelde het stadhuis open voor het tekenen van de petitie, zodat ook mensen zonder toegang tot internet hun steun kenbaar konden maken.