Veel steun voor petitie spoedzorg ziekenhuis Weert

WEERT – Weertenaar Paul Lempens is een petitie gestart voor het behoud van de spoedzorg in het ziekenhuis in Weert. De petitie loopt hard: sinds zaterdagmiddag 16.00 uur is de petitie al 3.000 maal getekend (stand 10.05 uur, zondag 4 oktober).

Lempens’ oproep is gericht aan de Tweede Kamer. ‘Helaas is het opnieuw nodig om in actie te komen voor het behoud van de basiszorg in Weert. Als de Haagse plannen voor centralisatie van (spoed)zorg doorgaan, worden patiënten uit de regio straks niet meer in het Weerter ziekenhuis geholpen, maar in Eindhoven of Maastricht. Basisziekenhuiszorg als spoedeisende hulp en geboortezorg moeten in Weert behouden blijven, zodat het St Jans Gasthuis blijft bestaan.’ aldus Paul Lempens

De petitie kan worden getekend op
https://petities.nl/petitions/behoud-spoedeisende-hulp-ziekenhuis-weert

Vorig artikelBoek ‘Gebrouwen in Weert’ aangeboden aan wethouder Gabriëls
Volgend artikel4 oktober: Sint Franciscus en dierendag