Gemeente Weert reikt weer kinderlintjes uit

Welke kinderen verdienen een lintje?

WEERT – De gemeente Weert reikt volgend jaar weer een kinderlintje uit aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Hiermee worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie. De kinderlintjes worden in april 2021 uitgereikt.

Kent u een kind of groepje kinderen dat een lintje verdiend? Dan kunt u ze nu voordragen. Burgemeester Ina Leppink-Schuitema: “Afgelopen jaar heb ik tijdens de uitreiking van de kinderlintjes bijzondere verhalen gehoord van kinderen die zich belangeloos inzetten voor onze maatschappij. Ik ben ervan overtuigd dat er meer kinderen in Weert zijn die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.”

Kinderlintje
Het kinderlintje wordt uitgereikt aan kinderen van 6 tot en met 18 jaar die zich op bijzondere wijze inzetten voor de medemens of de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat spontaan voor een langdurig ziek klasgenootje heeft gezorgd door aantekeningen bij te houden en door geregeld op bezoek te gaan. Maar bijvoorbeeld ook een groepje kinderen dat op eigen initiatief actief actie heeft gevoerd tegen zinloos geweld of pesten. Of kinderen die zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu.

De burgemeester beoordeelt welke kinderen een lintje krijgen. Dit gebeurt aan de hand van 3 criteria: moedig gedrag, sociaal gedrag en een opvallende sportieve, culturele of maatschappelijke prestatie. De burgemeester vraagt hierover advies aan het college van B&W.

Kinderen voordragen
Wanneer u een kind of een groepje kinderen kent die het verdienen om een kinderlintje te krijgen, kunt u ze voordragen. Dit kan door contact op te nemen met Monique Hulsbosch, medewerkster kabinet, via [email protected]. Aanvragen moeten vóór 1 februari 2021 worden ingediend.

Vorig artikelAlternatieve kledingdag voor kinderen in armoede
Volgend artikelFestival of Lessons and Carols kerstdienst in Paterskerk op 20 december