Festival of Lessons and Carols kerstdienst in Paterskerk op 20 december

NEDERWEERT – Voor het 4e jaar verzorgt de Capella Sine Vinculis een Festival of Lessons and Carols in de Paterskerk: de ultieme voorbereiding op Kerst. Deze van oorsprong Anglicaanse kerkdienst bestaat uit lezingen (‘lessons’) en kerstliederen (‘carols’). Prachtige kerstmuziek van o.a. Handel, Ord,Darke, Praetorius en Carter zal verzorgd worden door de Capella Sine Vinculis onder leiding van de in Weert woonachtige Bea van der Kaaij. Organist is Klaas Doornbos. De dienst wordt voor gegaan door Gerard Heesterbeek ofm. De lezingen worden verzorgd door vertegenwoordigers van diverse kerkgenootschappen in Weert. Het zal in die zin een oecumenische dienst zijn.

Helaas moeten we dit jaar de traditionele nazit met Glühwein overslaan vanwege Covid-19 voorschriften. We zullen ook moeten werken met aanmeldingen voor de dienst, zodat we zicht kunnen houden op het aantal mensen, dat de dienst wil bezoeken en ook bezoekers op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen indien nodig, bijvoorbeeld, wanneer er te veel koorleden thuis moeten blijven vanwege klachten.

Ruime afstand van bezoekers
U kunt helaas niet komen, wanneer u verkoudheidsklachten of corona-achtige verschijnselen heeft, of een huisgenoot hebt, die positief is getest. U wordt gevraagd een mondkapje te dragen, als u zich niet op uw plaats bevindt, maar natuurlijk hebben we begrip voor mensen die vanwege medische indicatie geen mondkapje kunnen dragen. Stoelen zullen 1,5 meter uit elkaar staan. Huisgenoten mogen wel dichterbij elkaar zitten. Het koor zal steeds op ruime afstand van de bezoekers zingen, dus minstens 3 meter , zoals in de richtlijnen voor koorzang wordt aangegeven.

We hopen dat we op deze manier toch een waardevolle dienst met veel kunnen verzorgen op weg naar Kerst met veel mooie muziek. U kunt zich aanmelden bij Bea van der Kaaij via email: [email protected] of mobiel: 06 1165 6813

Vorig artikelGemeente Weert reikt weer kinderlintjes uit
Volgend artikelWeertzzz.nl lanceert t-shirt lijn met typische Weerter uitdrukkingen