Alternatieve kledingdag voor kinderen in armoede

WEERTERLAND – De gemeenten Weert en Nederweert organiseren 2 keer per jaar een kledingdag voor kinderen tot en met 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus kon deze dag dit jaar niet in de normale vorm doorgaan. De gemeenten hebben samen met de ondernemers gezocht naar een veilig en verantwoord alternatief. Tijdens deze alternatieve kledingdagen konden 840 kinderen uit de gemeente Weert en 125 kinderen uit de gemeente Nederweert gedurende 6 weken nieuwe kleding en schoenen uitzoeken.

De kledingdag wordt normaal gesproken georganiseerd in een grote ruimte waarin alle ondernemers kleding en schoenen uitstallen. Wethouders Martijn van den Heuvel (Weert) en Carla Dieteren (Nederweert): “Vanwege het coronavirus is het niet verantwoord om zoveel mensen in één grote ruimte te laten winkelen. Omdat we het wel heel belangrijk vinden dat alle kinderen goede kleding hebben en zonder zorgen kunnen opgroeien, hebben we naar een alternatief gezocht. Zo konden de kinderen toch een lekker warme jas, stevige schoenen of andere benodigde kleding uitzoeken. We willen alle ondernemers bedanken voor hun flexibiliteit.”

De deelnemers werden verdeeld in 6 groepen. Elke groep kreeg een week de tijd om te shoppen bij de winkels van de deelnemende ondernemers. Zo werden de deelnemers verspreid en werd voorkomen dat veel mensen bij elkaar kwamen.

Lokale winkels
De deelnemende ondernemers in Weert zijn Buik en Bengel, Colada Schoenen & SPORT2000, Dean Junior, HEMA, Posno-Sport, TRENDYZ SHOES, Xambeau bodyfashion en VT mode. In Nederweert doen Jola Mode en Shoeby Fashion mee.

Aanmelden
Hebt u kinderen of kent u kinderen uit gezinnen met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van bijstandsniveau? Mogelijk komen zij in aanmerking voor de volgende kledingdag of een andere minimaregeling. Aanmelden kan in de gemeente Weert bij De Vraagwijzer. Op www.devraagwijzer.nl vindt u de openingstijden en kunt u een afspraak maken. In de gemeente Nederweert kunt u terecht op www.nederweert.nl/kledingdag of kunt u een mail sturen naar [email protected].

Vorig artikelWeerter pater Jo Kuppens (78) ontvangt mensenrechtenprijs van stad Weimar (D)
Volgend artikelGemeente Weert reikt weer kinderlintjes uit