Herenboeren Weert plaatsen poorten

WEERT – De Herenboeren Land van Weert hebben vandaag poorten geplaats om zo ongewenste bezoekers te weren van hun akkers. 

Voorzitter Ron Geurts: ‘Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar vandaag hebben we prachtige poorten geplaatst. De poorten zijn gemaakt van lokaal eikenhout door vrijwilligers van Weerterlandhout’. Herenboeren Land van Weert hebben een boerderij opgezet, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. De boerderij van Herenboeren Land van Weert is een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Omwonenden geven aan dat de afspraak met de Herenboeren is dat het pad aan 2 kanten wordt afgesloten met een hek. Dat is nog steeds niet het geval. Het pad is aan één kant slechts afgesloten met en lage ketting.

Lees ook: Minder privacy door wandelpad Herenboeren in Weert

Hergebruik van grondstoffen
In de gemeente Weert staan bijna 40.000 bomen langs de straten, in pleinen en parken. Ondanks alle goede zorgen zullen er altijd bomen uitvallen, door ziekte of ernstige overlast. Soms moeten bomen plaats maken voor nieuwe bouwprojecten. Als bomen gekapt worden komt hun hout beschikbaar en WeerterlandHout willen voorkomen dat zo’n stam die er 90 jaar over gedaan heeft om zijn omvang te bereiken, binnen 6 minuten als biobrandstof in een verbrandingsoven verstookt wordt. Door het hout van deze bomen te gebruiken voor nuttige gebruiksvoorwerpen of kunstvoorwerpen blijft het CO2 in het hout nog vele decennia gevangen.

Met deze situatie in gedachten werd in september 2017 Stichting WEERTERLANDHOUT opgericht. De bomen die WLH overneemt, worden via een code gelinkt aan de plaats waar ze zijn opgegroeid. Zo weten verwerkers van het hout en hun klanten steeds de (lokale) herkomst te traceren. Het blijft lokaal hout!

Vorig artikelIntocht van Sinterklaas in Weert
Volgend artikelHerenboeren Land van Weert versieren stad met pompoenen