Minder privacy door wandelpad Herenboeren in Weert

Afsluiting wandelpad terrein Herenboeren Weert

WEERT – Omwonenden van de Herenboeren zijn geïrriteerd doordat de Herenboeren een pad hebben aangelegd door hun akker van de Grotesteeg naar de Hoogbeemdenweg. Daardoor ervaren de buren van de herenboeren dit als een inbreuk op hun privacy.

Met regelmaat wordt dit pad en de akkers gebruikt door leden maar inmiddels wordt het pad en de akkers ook gebruikt door wandelaars maar bijvoorbeeld oof crossmotoren. Het pad is geen officiële weg volgens de gemeente Weert. ‘Alleen leden mogen over akkers lopen. Maar het is geen recreatieve route. Nu is het een continue wandel- en fietspad.’ De Herenboeren hebben een afspraak gemaakt dat medio juni het pad zou worden afgesloten met een poort en een bord met ‘Verboden toegang voor onbevoegden’.

Voorzitter Ron Geurts van de Herenboeren: ‘We hebben afspraken gemaakt met de buurt om daar een poort te maken. Door allerlei (corona)omstandigheden is het daar nog niet van gekomen. De eiken poort is in bestelling en we hebben inmiddels tijdelijk een ketting opgehangen over het pad om overlast door bijvoorbeeld crossmotoren te voorkomen’.

 

Vorig artikelCoronatest binnenkort ook mogelijk in Weert
Volgend artikelTijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown