Herenboeren Land van Weert versieren stad met pompoenen

Fijne Sint Maarten, de groe(n)ten van ons

WEERT – Waarom liggen er in het centrum van Weert en Nederweert overal pompoenen? Bij de kanonnen, bij standbeelden en zelfs op de rotonde aan de Ringbaan noord / Eindhovenseweg.

“Die vraag hebben veel inwoners elkaar gisteren gesteld. Het kaartje aan de pompoenen met de boodschap: “Fijne Sint Maarten, de groe(n)ten van ons”, gaf ook geen duidelijkheid, tot vandaag. Deze pompoenenactie is een initiatief van Herenboeren Land van Weert, een coöperatieve boerderij. De Herenboeren hadden ter voorbereiding van de viering van Sint Maarten graag voor belangstellenden een pompoenversierdag op de boerderij georganiseerd. Vanwege de coronamaatregelen was dat helaas niet mogelijk.

Guerilla-actie
Om rond Sint Maarten toch voor een beetje sfeer te zorgen, hebben de Herenboeren een ludieke querilla-actie bedacht. Op veel plaatsen in Weert en Nederweert zijn maandagnacht pompoenen neergelegd. Natuurlijk afkomstig van de akkers van de Herenboerderij die dit jaar een rijke oogst hebben voortgebracht.

Verse groenten
Veel pompoenen zijn al door voorbijgangers mee naar huis genomen, als decoratie of voor een lekkere soep. Wilt u vaker genieten van heerlijke verse groenten van het Weerterland? Kijk op www.landvanweert.herenboeren.nl. Donderdagavond worden de overgebleven pompoenen weer ingezameld.

 

Vorig artikelHerenboeren Weert plaatsen poorten
Volgend artikelDe Brökwagters vieren vastelaovendj met de jeugd