België gaat verder op slot

COVID-19

België – Door de aanhoudende toestroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen wordt de druk op de Belgische overheid om een volledige lockdown door te voeren almaar groter.

In de ziekenhuizen in België liggen nu 5.924 coronapatiënten, meer dan tijdens de eerste golf in het voorjaar. 993 van hen liggen op intensieve zorg. Als het huidige groeitempo wordt aangehouden, botsen de ziekenhuizen volgende vrijdag op hun maximale capaciteit van 2.000 patiënten op Intensive Care.

Om erger te voorkomen worden allerhande noodplannen ontplooid. Om plaats te maken wordt gekeken of patiënten die geen kunstmatige beademing nodig hebben van de intensive care gehaald kunnen worden. Ook patiënten naar Duitsland brengen, waar de ziekenhuizen nog veel plaats hebben, komt bij de Belgen in beeld.

Vorig artikelWat is technische analyse en hoe pas je het toe?
Volgend artikelSterfte neemt verder toe in week 43